L'alcalde avança que des del mateix dia de l'obertura els visitants podran conéixer l'exposició permanent d'este nou espai cultural
Benidorm obrirà l'Aula del Mar el pròxim 3 de novembre, coincidint amb la Setmana Cultural de les Festes Majors Patronals
L'Ajuntament de Benidorm obrirà l'Aula del Mar el pròxim 3 de novembre, diumenge, coincidint amb la Setmana Cultural de les Festes Majors Patronals. Així figura en el Programa Oficial d'esta Setmana Cultural, prèvia a la celebració dels dies grans, i així també ho ha anunciat este dimarts l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, qui ha explicat que "hi ha dates i moments assenyalats de la ciutadania, de la societat civil benidormera, que mereixen anar de bracet i tindre una data de ressenya". El primer edil ha comparegut públicament per a avançar l'obertura d'esta nova instal·lació després que el grup majoritari de l'oposició llançara ahir una nota de premsa en la qual titllava de "fantasma" este edifici i abocara altres crítiques, en una compareixença en la qual ha lamentat, una vegada més, "la falta de serietat dels qui no estan en condicions de donar lliçons de res".
Així, Toni Pérez ha explicat de manera exhaustiva tots els detalls que tenen a veure amb esta obra i amb la del futur alberg juvenil i zona d'acampada de la Séquia Mare, sobre la qual els socialistes també van dirigir els seus dards. Pel que fa a l'Aula del Mar, l'alcalde ha fet memòria per a recordar que la mateixa "s'ha edificat sobre una parcel·la –situada en l'avinguda de Madrid, en el Passeig Marítim de Llevant– que el PP va haver de gestionar quan va arribar a l'Alcaldia l'any 2015 perquè fins llavors, i des de 2009, la qual cosa hi havia amb el govern local del PSOE no va ser més que un edifici abandonat".
Seguidament, l'alcalde ha manifestat que el Consistori va recepcionar l'obra el passat 31 de juliol i que la mateixa entrarà en funcionament el pròxim dia 3 de novembre, noranta-cinc dies després de prendre possessió de l'edifici. En este període, s'ha habilitat l'interior de l'immoble i s'han instal·lat els mitjans tècnics que permetran dotar-lo de contingut, tal com ha agregat Pérez, qui ha reconegut que "podríem haver-ho obert abans, però enteníem que la seua obertura havia d'anar lligada a una data ressenyable, com la Setmana Cultural de les nostres Festes". Així mateix, ha aclarit que des del dia de la seua obertura els visitants podran conéixer l'exposició permanent que es mostrarà en este espai, dedicat a difondre la història marinera de Benidorm –lligada a la Marina Mercant, la pesca i l'almadrava–, i la biodiversitat de la badia.
El primer edil ha fet una comparativa per a exposar que, enfront dels noranta-cinc dies que han transcorregut des que es va recepcionar l'obra fins a l'obertura de l'Aula del Mar, l'anterior govern socialista "amb la senyora Cristina Escoda, va tardar 458 dies a obrir la primera exposició en el Museu Boca del Calvari". Concretament, des del 10 de desembre de l'any 2013 fins al 13 de març de l'any 2015, o, cosa que és el mateix, "seixanta-cinc setmanes, quinze mesos, quasi any i mig". Així mateix, ha indicat que este edifici va obrir les portes "dos mesos abans d'unes eleccions municipals" amb una exposició que es va prolongar fins al 13 de juny de 2015 i després de la qual "el PSOE no hauria previst cap mena de programació no sols per a l'endemà, ni tan sols per a tres mesos després, tal com vam poder comprovar en arribar a l'Alcaldia".
Finalment, l'alcalde ha valorat que "eixa va ser la brillant gestió de la senyora *Escoda, que ara tampoc ha sigut capaç d'esbrinar per si mateixa que l'Aula del Mar està a punt d'obrir les portes, malgrat tindre coneixement de les despeses que s'han aprovat per a posar-la en funcionament, de les preguntes que s'han contestat al seu grup sobre este tema o que l'obertura figura en un programa com el de la Setmana Cultural de Festes per al pròxim 3 de novembre, a les 11 hores".
Pel que referix a l'alberg juvenil, centre d'interpretació, zona d'acampada i d'oci i recreativa del Parc de la Séquia Mare, l'alcalde també ha iniciat la seua exposició retrotraient-se als anys anteriors a 2015 i recordar que "durant molts anys de govern ells van tindre en eixa zona un abocador i ara hi ha una zona verda per al gaudi de tota la ciutadania, en la qual a més el Partit Popular va presentar un projecte per a dotar-lo d'usos diferents, fonamentalment dirigits a la joventut".
Així mateix, ha explicat que, en paral·lel a la finalització de les obres de l'alberg i del centre d'interpretació, "en este moment està en redacció l'informe per a donar viabilitat al projecte de la zona d'acampada permanent i de l'àrea d'oci i recreativa", una àrea "que és una part ineludible del projecte i que s'està finalitzant i serà aprovat per la Junta de Govern Local abans que finalitze el mes d'octubre", ha aclarit. Així mateix, Toni Pérez ha indicat que, tal com marca la llei, "el següent pas serà fer la retenció de crèdit, la redacció de plecs, l'aprovació definitiva, la licitació en concurrència pública i oberta i l'adjudicació de l'obra, que tindrà un termini d'execució de 6 mesos". "Ens permetran que tot això estiga finalitzat, ben fet, contrastat, signat pels tècnics, fiscalitzat, perquè puguem donar una data per a l'ocupació. El contrari –ha afegit Pérez– seria una pressa que no tenim perquè per damunt de la llei no hi ha pressa que valga".
Per a concloure, ha recordat a l'oposició que "des que jo soc alcalde, no he inaugurat absolutament res, perquè les obres les fem perquè les gaudisca el poble. Nosaltres no hem inaugurat cap edifici museístic sense exposició o, obres que no estan acabades, com en van fer uns altres, ni inaugurem ni tan sols les obres que estan acabades i funcionant".
Resposta a l'última moció del grup socialista
D'altra banda, Toni Pérez també s'ha referit a la petició del grup municipal socialista perquè l'Ajuntament retire a l'exalcalde de la ciutat, expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana Hernández-Soro els honors i reconeixements concedits pel Consistori per la seua etapa com a alcalde després de la sentència sobre el cas Erial. "En primer lloc, no en cap cap altra cosa que respecte absolut a la Justícia i, des d'eixe tenor, evidentment, a la presumpció d'innocència. I, en segon lloc, per tot el que acompanya a tots els que es veuen en processos penals i a tots els que han de prendre decisions en eixe sentit, esperar la fermesa d'eixa sentència", ha dit l'alcalde.
El primer edil ha lamentat que, enfront d'esta postura, "la del Partit Socialista de Benidorm no siga una altra que la de generar soroll davant la indignitat que vivim tots els espanyols amb una corrupció sistèmica que els assetja". "Els fets d'eixa sentència, que repetisc no és ferma i a la qual vam mostrar absolut respecte en el seu dictat, es remunten a més de dos dècades", ha traslladat Pérez, per a agregar que "a poc menys es remunta l'única sentència que ha condemnat en ferma, amb sanció econòmica, a un polític o política de Benidorm, en este cas del PSOE, i no trobaran vostés una sola apreciació ni versió de la senyora Cristina Escoda al fil d'això". Una sanció econòmica que, a més, "per la insolvència econòmica demostrada d'aquella regidora socialista, hi va haver de pagar el poble de Benidorm", ha aclarit.
"La senyora Escoda ara ix, és espentada, li escriuen el que ha de dir, amb coses que no tenen a vore amb Benidorm, per més que ells s'obstinen", ha continuat Toni Pérez, després de la qual cosa ha avançat que "podran elevar una moció al pròxim ple, que el vot dels 16 regidors del Partit Popular serà en contra d'una proposta que el que perseguix és alçar pols, soroll, davant alguna cosa que no té encara fermesa judicial". Finalment, l'alcalde ha lamentat que des del partit socialista "no arribe una altra moció ni de seguida, ni a mitjà ni a llarg termini per a abordar com ha d'actuar el poble de Benidorm i el seu Ajuntament davant els casos de corrupció que en l'àmbit local sí que són jutjats i, fins i tot, sobre eixe que esmentàvem que ha sigut sentenciat amb fermesa i que bons diners públics ha costat al poble de Benidorm".