330 escocells, 120 rebaixes, 100 papereres, més mobiliari urbà i servicis extraordinaris de neteja
El Consell Veïnal de Benidorm presenta els Pressupostos Participatius per a 2020
Els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrit i Manuel Sánchez Notario han presentat este matí en el Registre de l'Ajuntament de Benidorm la relació de les propostes votades pels veïns per als Pressupostos Participatius de 2020 per a la seua valoració.
Este pas previ és necessari per a verificar la viabilitat de les iniciatives tècnicament i també pressupostàriament. Benidorm destina un mínim del 5% del seu Pressupost a tal fi i que, per exemple, en l'edició anterior es van superar els 540.000 euros.
Després de la presentació de la documentació en el Registre oficial, els integrants del Consell s'han reunit amb els regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, i d'Obres, Espai Públic i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate per a entregar-los una còpia de la documentació. Sobre este tema, Ana Pellicer ha assenyalat que "seran els servicis municipals els qui hauran de valorar les propostes tècnicament i econòmicament i emetran el preceptiu informe de viabilitat".
La valorització "tindrà en compte –ha subratllat Pellicer– la puntuació obtinguda per la idea en l'assemblea veïnal i l'informe de viabilitat econòmica" per a "ajustar-nos al límit màxim de despesa autoritzada". Amb posterioritat, la proposta, d'acord amb el reglament dels Pressupostos Participatius, serà tramitada "segons siga l'actuació; si és preceptiu un concurs públic, un projecte tècnic específic o necessita ser sotmesa a exposició pública".
Balanç
En la reunió també s'ha valorat el resultat de les sessions de treball que, durant els últims mesos, s'han mantingut amb col·lectius veïnals i associacions de la ciutat. En un primer balanç de les actuacions dutes a terme per l'Ajuntament a petició dels veïns, González de Zárate, ha anunciat que "s'han instal·lat de 330 escocells, més de 100 papereres noves, bancs i s'han realitzat al voltant de 120 obres de rebaixes en voreres", això últim "dins del. Pla d'Accessibilitat Universal".
De Zárate ha assenyalat que la Brigada Municipal "ha realitzat desenes de xicotetes reparacions en tots els barris seguint les indicacions dels veïns i també –ha precisat el regidor– hi ha hagut actuacions extraordinàries de neteja en punts concrets de la ciutat, sense deixar de costat els treballs de poda i supressió de sots en els camins de l'Horta".
Associacions i demandes ateses
En La Cala, després de la reunió amb les associacions Mont Benidorm i La Cala, es van fer treballs urgents de jardineria i millora de l'arbratge, també de neteja en zones enjardinades. Es van instal·lar noves papereres i van començar els treballs de reparació de les escales que donen accés a la platja en el Passeig de Tamarindes.
A petició de les associacions de veïns de Verge de l'Almudena Colonia Madrid i del Camp-Plaza d'Espanya, s'han reparat rajoles i bancs en les voreres, instal·lat noves papereres i restaurat els escocells, peticions que també van realitzar des de l'associació Foietes-Estació-Via Beniardà, qui va incidir en millores d'il·luminació. Es va acordar iniciar en este barri el programa anual de poda d'arbres de l'Ajuntament.
Amb l'associació de Platja Ponent es van repassar les obres del Parc d'Elx i es van considerar necessaris treballs de reparació en la passarel·la. Així mateix es van separar els patins que ocupen massa espai a la platja. En l'avinguda Adolfo Suárez va haver-hi treballs urgents extraordinaris de neteja.
Amb els associats d'Avinguda Nicaragua, es va acordar incidir en la neteja i la instal·lació de noves papereres. Així mateix es va abordar el problema del transport de turismes en autobusos, encara que este no és competència municipal. El mateix problema ha sigut denunciat per l'associació Barceló-Ricardo Baiona, on l'Ajuntament ha modificat les parades d'autobusos i agilitat en trànsit de vehicles.
En l'entrevista amb l'associació L'Horta de Benidorm, es va proposar l'esbrossat i neteja dels camins rurals i la millora de l'enllumenat públic, accions que es van iniciar el mateix dia. També es va abordar la seguretat viària amb la instal·lació de semàfors i guals en la carretera i a construcció de nous accessos des de les rotondes.
Des de l'associació de Ciutat Jardí– Saladar, es van acordar actuacions dins del Pla de Mobilitat Universal que suposarà la millora d'accessos i noves orelleres. Algunes d'estes intervencions ja s'han realitzat. Així mateix, es va anunciar la futura remodelació total de la Via Emilio Ortuño.
El guió es va repetir amb l'associació Barri Antic. En este cas es va insistir en nous aigualejos, en la reparació de les rajoles i en la neteja de cartells en la zona. Amb els veïns de Finca Barrina es va acordar actuar en la jardineria, en les tanques de la rotonda i millores al parc municipal en il·luminació. L'associació Calvari-Nou va suggerir major control de sorolls i més neteja.
L'associació de Glorieta Carrasco va proposar la instal·lació de noves papereres i bancs, així com abordar com més prompte millor la reurbanització de la plaça per a impermeabilitzar la glorieta. Des d'Infant-l'Aigüera es va demanar l'arranjament d'escocells als carrers Pi i Els Arcs i la reordenació del mobiliari en Tomás Ortuño, treballs que ha sigut ja executats.
Amb els veïns dels Tolls es van abordar millores en la via pública però, sobretot, es va tractar del desenvolupament de l'Edusi i de la construcció d'un nou centre social en la Plaça de Bous.
En el Racó de l'Oix s'han mantingut reunions amb l'associació Serra Gelada-Racó de l'Oix, i veïns a títol individual. Es van sol·licitar actuacions en matèria de neteja viària, la instal·lació de pilons i guals, també el control de les colònies de gats i incidir en la campanya de lluita contra el mosquit tigre. En el Racó, els representants municipals van anunciar treballs d'asfaltat i la pròxima realització d'una campanya per a fomentar la participació de la ciutadania en la gestió de la ciutat a través del Consell Veïnal.