Benidorm ja té el seu propi diccionari en línia amb més de 1.000 articles i imatges
El projecte ha vist la llum després d'anys de treball i és una obra "viva" del passat i present de la ciutat
Benidorm ja té el seu propi diccionari en línia amb més de 1.100 articles i prop de 1.300 imatges: diccionaridebenidorm.org. El projecte ha vist la llum després d'anys de treball i ha sigut dirigit pel professor Pasqual Almiñana, filòleg reconegut amb la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm.
El mateix Almiñana va ser ahir l'encarregat de presentar el Diccionari de Benidorm al Saló d'Actes de l'Ajuntament al costat de la professora María José Lozano, una de les autores del projecte i encarregada de la part tècnica al costat de Salvador Mira. A l'acte de presentació van acudir, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; membres de la corporació municipal; i varis dels autors del diccionari.
Almiñana i Lozano van explicar que el projecte es va iniciar en 1999 a partir d'una idea de Sinto Llorca –funcionari recentment jubilat de l'Ajuntament– de plasmar en un diccionari els noms, paraules i fets que expliquen el Benidorm del passat i del present i els seus aspectes definitoris. Tots dos van recalcar que es tracta d'"una primera edició i una primera publicació d'un treball susceptible d'ampliar-se" amb nous articles, ja que és un diccionari "viu".
L'alcalde va felicitar a tots els autors i col·laboradors que han participat en la confecció d'este diccionari, i va indicar que l'avanç de la tecnologia ha propiciat que el projecte faça un salt de la seua concepció inicial en paper al format digital, la qual cosa facilitarà que "siga un document obert i que es retroalimente" i que "arribe més lluny i a més gent".
El Diccionari de Benidorm, que s'ha desenvolupat a través d'un conveni amb l'Ajuntament, s'estructura entorn de diverses temàtiques: Anatomia, Arquitectura, Associacions, Comunicacions, Cultura popular, Fauna i Flora, Gastronomia, Història, Informàtica, Lingüística, Literatura, Medicina, Meteorologia, Militar, Ofimàtica, Ornitologia, Paremiologia, Periodisme, Personatges, Pesca i Nàutica, Política, Teatre, TIC, Telefonia, Tèxtil i Toponímia. A més d'acadèmics i professors, en el projecte han col·laborat alumnes dels cicles de Desenvolupament d'Aplicacions Web i de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma de l'IES Pere Maria Orts i Bosch.