L'actuació, emmarcada en el Pla de Sostenibilitat Turística de la ciutat, també inclourà tres nous punts wifi i suposarà una inversió de 145.000 euros
Benidorm instal·larà en Ponent una xarxa de cambres per al control d'accessos, mesurament d'aforaments i millora de la mobilitat
L'actuació s'emmarca en el conveni subscrit el desembre de 2020 entre la Secretaria d'Estat de Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament per a donar viabilitat a l'execució del Pla de Sostenibilitat Turística a la ciutat de Benidorm, pla que contribuirà a la sostenibilitat i la recuperació del sector turístic després de la crisi provocada per la Covid-19.
Este Pla de Sostenibilitat és un pla de contingència l'objectiu de la qual és "consolidar a Benidorm com una destinació turística intel·ligent, sostenible i segur mitjançant la posada en marxa de 19 actuacions", segons ha explicat l'alcalde Toni Pérez. Estes actuacions s'agrupen en quatre línies: 1) Infraestructures, recursos turístics connectats més accessibles i sostenibles, 2) gestió, planificació intel·ligent i creació i diversificació de producte turístic, 3) Transformació competitiva i 4) Seguretat higienicosanitària.
L'actuació que escometrà ara Benidorm s'inclou en la línia d'actuació 3, amb el número 12, denominada 'Sistemes d'anàlisis d'imatges i dades en les zones de gran afluència turística' i suposarà una inversió de 145.000 euros.
Una vegada aprovada la proposta per la Junta de Govern Local s'iniciarà el procediment de licitació. Segons ha precisat Toni Pérez, s'ha previst "la instal·lació de 19 cambres en l'Avinguda Armada Espanyola en els accessos a la platja de Ponent, així com una cambra en l'accés a la platja del Mal Pas".
La instal·lació es complementarà amb la implantació d'un quadre de control de les cambres i un programari de comptatge de persones. També s'ha previst la implantació d'un quadre de control CRM "i altres tres punts wifi addicionals als quals ja hi ha en la zona" ha detallat l'edil.
El termini estimat per a l'execució i posada en servici de les noves instal·lacions serà de sis mesos una vegada finalitzada la licitació i adjudicació. L'alcalde ha indicat sobre este tema que "l'empresa encarregada serà la responsable del subministrament, configuració i posada en marxa de tot l'equipament per espai d'un any".
Segons figura en el plec de prescripcions tècniques, l'adjudicatària haurà de comptar com a mínim i obligatòriament amb un enginyer/a tècnic o superior industrial, un enginyer/a tècnic o superior de telecomunicacions i un enginyer/a tècnic o superior informàtic. Tots hauran de comptar amb una experiència mínima acreditada de cinc anys.
La proposició tècnica de les empreses que es presenten a la licitació serà valorada amb un màxim de 40 punts mentre que l'oferta econòmica es puntuarà amb un màxim de 60.
"Avancem en la nostra aposta per consolidar la ciutat com una destinació turística intel·ligent i sostenible i totes les actuacions que dissenyem estan encaminades cap a eixe objectiu" ha afirmat Pérez. L'alcalde ha indicat que el nou sistema permetrà "conéixer amb precisió el nombre de persones usuàries de les platges, el funcionament dels accessos i ens orientarà per a millorar la mobilitat en aqueixos punts".