EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

19:28 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Església parroquial de Sant Jaume i Santa Anna

Entre les construccions d’època medieval, estaria la primitiva església que, dins del recinte emmurallat, era on s’oferien els servicis religiosos a la població cristiana. De fet, en tenim constància per al•lusions que trobem en algun document històric.

No és fins a la segona meitat del segle XVIII quan, fruit de l’estabilitat que té la població, comença la construcció de l’església que hui coneixem.

Segurament a Benidorm, per proximitat i per ser el de major entitat del nostre entorn, es busca un estil paregut al de l’església de Callosa d’En Sarrià de l’arquitecte Antoni Gilabert.

L’edifici seguix la característica disposició rectangular amb nau central i capelles laterals obertes entre elles per grans passos que esdeven, d’esta manera, naus laterals amb fornícules. És el model que construïx tota una generació d’arquitectes seguidors de les normes de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Benidorm imita este model sense pretensions. De fet, la clara diferència és que tota la fatxada ha estat revestida, tret del llindar de l’entrada principal on encara queda a la vista la característica pedra tosca sense treballar.

De l’interior cal destacar la capella de la Comunió, on podem contemplar la patrona de Benidorm, la Mare de Déu del Sofratge; el retaule de l’altar major dedicat a l’altre patró de la ciutat, sant Jaume, o la capella de la Mare de Déu dels Dolors amb un excel•lent Natzaré de l’escola de Joan de Joanes; així com altres peces artísticament més senzilles, però d’un marcat valor religiós i sentimental per a la ciutadania de Benidorm.

HORARIS

De DILLUNS a DIVENDRES, de 10 a 13 h  y 18´15 h

DISSABTE a les 17´30 h

DIUMENGE a les 8´30 h i  18´30 h