Patrimoni Històric, Ana Pellicer, donació, Boissie, Biblioteca, col•lecció
Una col·leccionista dóna a Benidorm la seua biblioteca, llegat pictòric i patrimoni mobiliari amb més de 3.000 peces
La col·leccionista francesa Cristina Boissie Charpentier, establida en la comarca des de fa dècades, ha donat a l'Ajuntament de Benidorm tota la seua biblioteca familiar, el seu patrimoni mobiliari i de decoració, així com la col·lecció d'olis i dibuixos del seu marit, el pintor sevillà Francisco Díaz Díaz. En total, més de 3.000 peces que ja han començat a inventariar i catalogar els tècnics de l'àrea de Patrimoni Històric.
Este matí, l'alcalde, Toni Pérez, i Cristina Boissie han signat en presència de la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, el document de donació, en el qual s'arrepleguen els termes i terminis del lliurament dels béns de la col·leccionista.
Tant l'alcalde com Ana Pellicer han agraït a Cristina Boissie "la seua generositat i que haja confiat en este Ajuntament per a ser el legatari i custodi del seu importantíssim patrimoni, recopilat al llarg de tota una vida i que presenta un estat immillorable de conservació, fidel reflex de la seua personalitat i del seu amor per la cultura i l'art".
La donació referida a l'apartat de mobles i objectes de decoració la conformen els béns que la donant ha arreplegat de la casa familiar, molts d'ells antiguitats adquirides pel seu pare als quals s'afigen els que la col·leccionista ha anat incorporant durant la seua activitat professional com a propietària d'una tenda d'antiguitats. Una col·lecció "excepcional" en la qual figuren objectes "molt interessants per la seua antiguitat, raresa i utilitat". Entre ells, peces de ceràmica i mobles del segle XVIII; abundant material etnogràfic; instruments musicals; un retaule dels segles XVII-XVIII; o una molt bona col·lecció de rellotges de butxaca.
Quant a la biblioteca familiar, de moment s'han inventariat 1.427 llibres, alguns d'ells dedicats per autors com Juan Ramón Jiménez. El volum més antic de la col·lecció està editat a Lió en 1592. A més, el fons compta amb més de dos centenars d'obres datades entre els segles XVII i XIX.
A tot açò se suma l'obra pictòrica del seu marit, mort a la fi dels 80. El departament de Patrimoni Històric acaba d'iniciar la catalogació d'esta col·lecció, que entre olis, esbossos i dibuixos es calcula que superarà amb escreix el miler de peces.
L'alcalde i la regidora de Patrimoni Històric han avançat que "quan finalitzen les labors de registre i catalogació d'esta importantíssima donació, es vol mostrar este patrimoni a la ciutadania en el nostre Museu Boca Calvari i també en l'Hort de Colón on quedaran algunes de les peces de forma permanent".