Un recorregut per la història recent de Benidorm per a xiquets de Primària i Secundària
Vint joves aturats participen en el programa "T'Avalem" amb l'objectiu d'aconseguir la certificació professional
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i les regidores d'Ocupació, María Jesús Pinto, i de Patrimoni Històric i Joventut i Infància, Ana Pellicer, han acompanyat este matí als alumnes de 5é de Primària del col·legi Nuestra Señora de los Dolores en una visita guiada pel Museu Boca del Calvari. La iniciativa està emmarcada dins del programa 'T'Avalem', posat en marxa per l'Ajuntament en col·laboració amb el Servici Valencià de Formació i Ocupació (SERVEF) depenent de la Generalitat i compta amb una subvenció de la Unió Europea a través de Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.
En dos grups, d'una vintena d'alumnes cadascun, els xiquets han sigut protagonistes d'un recorregut teatralitzat on s'ha posat de manifest aspectes desconeguts de la història de la ciutat, com el seu passat mariner i mercant i han aprofundit en els usos i costums del passat recent, més concretament de la primera cambra del segle XX. Monitors especialitzats, formats dins del programa T'Avalem, caracteritzats com a personatges d'aquells temps, han interactuat amb els alumnes per a oferir-los un panorama, fins ara ocult per a ells, del passat de Benidorm.
Des del Boca del Calvari, els alumnes han passat a l'Hort de Colón, llar de dos dels personatges: Maximiliano Llorca Fuster, i la seua esposa, Catalina Zaragoza Llinares, els qui els han mostrat com vivien i com era la llar d'una família típica de Benidorm abans del turisme i els gratacels.
El programa T'Avalem de Benidorm contempla dos línies específiques. Ocupa 20 alumnes menors de 30 anys. 10 d'estos joves es formen per a aconseguir la certificació professional d'obra de paleta; els restants, el de dinamització d'activitats de temps lliure educatiu, infantil i juvenil. Estos són, precisament, els qui interpreten les visites teatralitzades. A més, estos animadors duran a terme altres propostes al voltant les festes de 'Halloween' i Nadal; xarrades sobre mites i tabús, voluntariat i beques; i tallers sobre diversitat familiar.