EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

20:07 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Un estudi desaconsella a Benidorm implantar una xarxa pròpia d'autobusos urbans

08 novembre 2016
Un estudio desaconseja a Benidorm implantar una red propia de autobuses urbanos

Assenyala que separar les línies urbanes i interurbanes afectaria la qualitat del servici i suposaria un cost de "2 o 3 milions d'euros" per a l'Ajuntament

Recomana crear una xarxa comarcal

Un estudi encarregat per l'Ajuntament a una consultora externa desaconsella a Benidorm implantar una xarxa pròpia d'autobusos urbans. Este informe, rebut fa uns dies i del que ja s'ha traslladat còpia a tots els grups polítics, respon a una moció de Ciutadans (C's) aprovada en ple i en la qual s'instava a "la realització d'un estudi que determine si seria rendible per al Consistori licitar de forma directa el transport d'autobusos urbans de Benidorm" i deixar "en mans del Consell el servici interurbà".

L'estudi examina la situació actual del transport col·lectiu de l'àrea de Benidorm, prestat per dos operadores diferents que compten amb línies que unixen diferents poblacions de la comarca i que, en el cas de la ciutat, atén també tràfics urbans. Estes dos concessions "estan caducades o en portes de caducitat".

Les conclusions d'este estudi sostenen que "la segregació de les xarxes", el pas de comarcal a urbana i interurbana, "a més d'empobrir en principi la qualitat del transport públic en general" suposaria per a l'Ajuntament de Benidorm "un cost en termes de subvenció de l'ordre de 2 o 3 milions d'euros, si pretén mantenir l'actual nivell del servici". A més, els usuaris locals "es vorien afectats pels previsibles increments de transbords entre la xarxa urbana i interurbana" i també hi hauria un perjudici per a la mobilitat sostenible; mentre que per a la resta de municipis la xarxa interurbana –si no és subvencionada– "hauria de reduir les seues freqüències" amb els trastorns que açò produiria als usuaris.

Per tot açò, considera "la conveniència de mantenir, en termes generals, la xarxa actual de transport públic comarcal". Una alternativa a eixa separació de xarxes urbanes i interurbanes que passa necessàriament per "l'aquiescència dels altres municipis afectats". Per a tractar d'implantar un sistema de transport públic comarcal d'acord amb la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana, l'estudi recomana el desenvolupament d'"una fulla pedagògica" que facilite la incorporació de la resta de localitats afectades i en la qual participe la Generalitat Valenciana.

A l'hora d'extraure estes conclusions l'estudi ha analitzat i tingut en compte, entre altres qüestions, dades socioeconòmiques, la xarxa de transport comarcal actual presentada per Llorente Bus SA i per UBESA, les conseqüències de la segregació de les xarxes del transport públic, les limitacions de superfície i distàncies, les despeses d'explotació dels servicis, els possibles sobrecostos per als viatgers i els efectes sobre el trànsit a Benidorm.

L'edil de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat que en el pròxim ple "es donarà compte d'este informe", i ha afegit que a la vista de les conclusions "no pareix convenient demanar a la Generalitat Valenciana el rescat de la concessió urbana a favor de l'Ajuntament". A l'hora d'explorar noves vies, De Zárate ha indicat que "l'opció més senzilla apunta a signar un conveni amb la concessionària per a millorar les condicions del servici que es presta als usuaris, i molt especialment pel que fa a tarifes per a residents".