EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

17:03 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez reafirma en el 9 d'Octubre l'aposta de Benidorm "per la nostra autonomia i per Espanya"

09 octubre 2017
Toni Pérez reafirma en el 9 d’Octubre  la apuesta de Benidorm “por nuestra autonomía y por España”

La professora Bàrbara Alemany rep la Distinció Cultural "Ciutat de Benidorm" en el ple institucional del Dia de la Comunitat Valenciana

 

El Castell de Benidorm ha tornat a ser escenari del ple institucional del 9 d'Octubre, amb el qual Benidorm celebra el Dia de la Comunitat Valenciana, i renova el seu compromís amb l'Estatut d'Autonomia i els seus senyals d'identitat. El ple, presidit per l'alcalde Toni Pérez, ha comptat amb l'assistència de tots els membres de la Corporació Municipal i del senador Agustín Almodóbar, dels representants dels diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat, reines i dames de les Festes Majors Patronals, així com d'una àmplia representació de diferents col·lectius socials i empresarials de la ciutat.

Després de la hissada de les banderes d'Espanya, de la Comunitat Valenciana i de la Unió Europea, al so de l'himne nacional interpretat per la Unió Musical de Benidorm, la professora Bàrbara Alemany Barceló ha rebut la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm, a proposta de la Junta de Portaveus de l'ajuntament de Benidorm. El guardó reconeix la seua labor investigadora i divulgadora de diversos aspectes de la història de Benidorm, així com la seua trajectòria com a professora i pedagoga en l'ensenyament de la llengua anglesa. La seua carrera pedagògica la va desenvolupar en l'IES Pere Maria Orts i Bosch, on va dirigir el departament d'anglés fins a l'any 2011 i va organitzar exposicions com "Viure a Benidorm", una autèntica mostra etnològica que va servir per a acostar i divulgar com era Benidorm abans del boom turístic dels anys 60.

"Els seus llibres com coautora sobre es Castell de Benidorm i l'Església de Sant Jaume i Santa Ana o la biografia de Pere Maria Orts i Bosch, són ja referències clàssiques per a conéixer la nostra història", tal com va ressaltar l'alcalde, Toni Pérez, en les paraules d'agraïment que li va dedicar en el seu discurs institucional.

La intervenció de l'alcalde va començar posant en relleu que "la identitat de ser i sentir-nos valencians, no és excloent ni ens impedix sentir-nos benidormers, espanyols i europeus", una idea que va subratllar amb una cita de Fernando Savater quan va assenyalar que "cap identitat col·lectiva en el nostre país, està deslligada de la resta d'identitats espanyoles ni pot deslligar-se d'elles sense perdre part de la seua pròpia substància".

Va recordar també que amb este acte institucional es reafirma "la nostra aposta per la nostra autonomia i per Espanya. Ho fem i ho seguirem fent perquè es tracta d'un projecte comú de prosperitat i solidaritat, alguna cosa en el que creiem i que no ens aparta ni un mil·límetre en la defensa de les nostres senyes d'identitat, de la nostra autonomia, de les nostres institucions, la nostra llengua o la nostra cultura, totes elles emparades per l'Estatut d'Autonomia, en el marc de l'Estat i de la Constitució Espanyola".

El primer edil es va referir també als avanços que s'han anat fent a Benidorm en col·laboració amb els diferents grups polítics municipals i el Consell Veïnal, així com a la inquietud del sector turístic per "la mal dita taxa turística" perquè "el sector que més riquesa, ocupació i prosperitat aporta a la Comunitat Valenciana -va dir-, no pot ni ha de ser penalitzat amb eixe impost. Cal cuidar el que funciona", va reblar.

Toni Perez va recordar també les iniciatives empreses per a reprendre les obres del Centre Cultural, un objectiu de tota la Corporació, i la iniciada per a promoure la candidatura de Benidorm com a Patrimoni de la Humanitat. L'edil va subratllar, finalment, la intensa activitat desplegada al llarg de l'últim any per a fer valdre el patrimoni històric, cultural, artístic i paisatgístic de Benidorm. Es va referir en concret a la museïtzació del 'Castellum' del Tossal, a la recuperació de la Torre de les Caletes i a la programació duta a terme en l'Hort de Colón i en el museu Boca del Calvari, amb exposicions com "El llegat dels nostres marins. Benidorm i la marina mercant", "Almadraves i els seus capitans", són algunes mostres "de l'esforç col·lectiu realitzat per a fer valdre la nostra història i rescatar de l'oblit l'art de viure que en altres moments va tindre el nostre poble".

L'acte va concloure amb la interpretació dels himnes de Benidorm i de la Comunitat Valenciana i seguidament la comitiva oficial va visitar la Fira Tradicional del 9 d'Octubre, instal·lada en els carrers Gambo i Martínez Alejos, on les Reines i les Dames d'Honor van ballar el tradicional 'Peuet'. La programació conclourà a la vesprada, a les 18 hores, en el carrer Gambo, amb la interpretació de l'obra "La Conquesta de València l'any 1238", a càrrec d'alumnes del CEIP Ausiàs March de Benidorm.

 

Baixa

Discurs institucional del 9 d'Octubre 2017