La propietat va donar esta obra a l'Ajuntament, que estudia diverses possibles ubicacions per a la peça una vegada recuperada
Patrimoni Històric inicia la restauració de l'antic mural de l'hotel Selomar
El mural de motius mariners ja s'ha retirat de la façana de l'establiment hoteler.
La Regidoria de Patrimoni Històric ha encarregat la restauració de l'antic mural de l'hotel Selomar, una peça de 17,5 metres de longitud i 1,85 metres d'alt, de motius mariners, feta en metall i que durant dècades ha coronat la façana de l'establiment a manera de fris. L'edil de l'àrea, Ana Pellicer, ha explicat que "la composició escultòrica es troba ja en un taller artesà especialista en treballs metàl·lics i de fosa que, després d'avaluar l'estat de la peça, ha valorat la restauració en 7.804,50 euros".
Personal especialitzat de l'empresa Fundirmetal, va desmuntar la peça de la façana de l'establiment a mitjan març, en un treball coordinat pel mestre artesà Amando López, que s'encarregarà ara de la seua restauració. Es tracta del mateix taller que ja es va ocupar de confeccionar la icònica rosa dels vents que ara presidix la Replaceta del Castell.
Pellicer ha recordat que "el mural va ser donat a l'Ajuntament per la propietat de l'establiment hoteler, la família Almódobar Juan i hereus, en 2017". L'acord de donació incloïa l'obligació de l'Ajuntament de restaurar el conjunt escultòric que "en alguns punts es considera bastant deteriorat per la seua proximitat a la mar". D'ací ve que "a més de restaurar els motius decoratius originals que es jutgen en millor estat, s'haja previst substituir els més danyats per peces noves semblants a les inicials i renovar tot el suport que servix de base a la composició escultòrica".
El pressupost aprovat per l'Ajuntament inclou també el viatge de tornada de la peça a Benidorm una vegada restaurada i la seua col·locació. Referent a això, Pellicer ha aclarit que "s'estan estudiant diverses possibles ubicacions per al mural".
La regidora ha indicat que "encara que no s'ha pogut determinar l'autoria de la composició, la veritat és que la mateixa té un important valor sentimental, ja que per la seua ubicació històrica en primera línia de la platja de Llevant forma part de l'imaginari col·lectiu de diverses generacions de benidormers i de turistes". D'ací, ha agregat, que "en 2017 acceptàrem de molt bon grau el gest altruista de la propietat de donar el mural a la ciutat, i que ara s'haja previst esta despesa per a recuperar l'esplendor de la peça i posar-la a la disposició de residents i visitants en algun punt emblemàtic de la nostra escena urbana".
Pellicer ha indicat que "amb esta actuació continuem recuperant i reivindicant el nostre patrimoni històric i cultural, en este cas restaurant una peça icònica, igual que ja s'està fent amb un altre mural simbòlic: el signat per l'artista alacantí Gastón Castelló que durant dècades va lluir en el nostre Mercat municipal".
L'edil ha destacat que "malgrat les diferències d'estils i materials, tots dos murals tenen en comú que fan referència i enaltixen un aspecte clau del passat i caràcter de Benidorm: la seua vinculació amb la mar". Així, en el conjunt de l'hotel Selomar apareixen vaixells, veles, pescadors i ancores; elements també presents en el mural de tessel·les de Gastón Castelló.