EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:49 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La patrona dels mariners recorre el centre històric per a, posteriorment, navegar per la Badia

Milers de devots veneren a la Verge del Carme en la seua processó marinera

17 juliol 2023
Procesión Marinera en Benidorm

Ja en port, la Marinera d'Honor va recitar el tradicional vers a la Verge del Carme i es va encendre l'estampeta.

Benidorm ha acomiadat un any més les festes en honor a la Verge del Carme amb una multitudinària processó marinera en aigües de la seua Badia.

Poc abans de les 19.00 h, i malgrat la calor, van començar a concentrar-se en el Passeig de Colón els membres de la comissió de Festes del Carme i de la resta d'entitats festeres convocades per a recollir a la imatge de la patrona dels mariners i traslladar-la en processó des de l'església de Sant Jaume i Santa Anna fins al port.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la regidora de Festes, Mariló Cebreros, van acompanyar a la Verge en una comitiva formada, entre altres, per bona part de la Corporació Municipal; el diputat autonòmic, Mario Villar; la Marinera d'Honor, Carmen Albarral; el president de les Festes del Carmen, Ginés Alvarado; les reines dels Festes Majors Patronals 2023, Angélica Morenilla i Daniela Talavera; i els presidents de la Comissió i de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', Vicente Solaz i Ramón Cano.

La imatge, en la proa d'una oroneta, va iniciar el seu recorregut per Llevant i Ponent passades les 20.00 h, escortada per una altra oroneta i moltes embarcacions particulars, fins i tot a rem, com les del Club Nàutic i la de l'associació Anemone, i amb la protecció de les llanxes de la Policia Local i del servei de socorrisme de platges.

Quan el sol es ponia en Ponent, la nau es va parar enfront del Castell. Allí, un grup de submarinistes va descendir al fons amb una imatge de l'Estrela de les Mars per a deixar-la en un lloc estratègic del fons marí de la badia i un ram de flors. A continuació, el sacerdot José Antonio González, va dirigir la pregària en memòria als caiguts en la mar i es van llançar corones de llorer en el seu record, una d'elles per Toni Pérez, Angélica Morenilla i Daniela Talavera.

Una vegada realitzades les ofrenes, la processó marítima va tornar a port i, ja en terra, la imatge, es va detindre davant el templet instal·lat en el Passeig de Colón on la xiqueta Carmen Albarral va recitar el tradicional vers a la Verge que va culminar amb el posterior encés d'una 'estampeta'.

A la nit, des de la plaça de la Senyoria es va disparar una mascletà mixta a càrrec de la Pirotècnia Torís, prèvia a l'entrada de la imatge en el temple parroquial i, amb la 'Salve Marinera' es va posar el punt final a les festes en honor a la Verge del Carme.