EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

14:27 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'usaran els espais i les aules amb aire condicionat o més airejades, per a les quals s'han adquirit ventiladors de gran potenci

Benidorm adopta mesures per a mitigar els efectes de la calor en els col·legis electorals el 23-J

17 juliol 2023
Colegio Leonor Canalejas

Les taules del CEIP Leonor Canalejas es traslladen al nou edifici polivalent del complex escolar i
l'Ajuntament entregarà 12 litres d'aigua per mesa electoral.

L'Ajuntament de Benidorm ha adoptat mesures per a mitigar els efectes de la calor en els col·legis electorals la jornada del 23-J, segons han informat hui l'alcaldessa en funcions, Ana Pellicer, i la regidora d'Estadística, Mónica Gómez.

Pellicer ha explicat que "el fet que les eleccions nacionals s'hagen convocat en ple estiu exigix que es prenguen mesures excepcionals per a adaptar els habituals col·legis electorals davant els més que possibles episodis d'altes temperatures, dels quals Benidorm no està exempt".

De fet, "des del Centre de Salut Pública de Benidorm s'ha remés a l'Ajuntament una circular en la qual es fa constar una sèrie de recomanacions per a reduir l'impacte en la salut associat a episodis d'onada de calor en la jornada electoral i garantir la seguretat i benestar de les persones convocades a les taules i dels mateixos electors; recomanacions que esta administració local lògicament ha atés".

En este sentit, l'alcaldessa en funcions ha detallat que "a l'hora de situar les taules dins de cada col·legi electoral, s'han triat els espais i aules, en el cas dels centres educatius, que compten amb climatització o bé les que estan més airejades i, per tant, són menys caloroses".

Atés que els col·legis electorals situats en edificis municipals com puguen ser els centres socials, extensions administratives, el mateix Ajuntament o la Casa del Fester compten tots amb climatització, les mesures de reforç de ventilació se centren, principalment, en alguns centres educatius d'Infantil i Primària.

Com a exemple d'esta mesura, "les meses electorals del CEIP Leonor Canalejas s'instal·laran en el nou edifici polivalent del complex educatiu, ja que estos espais compten amb aire condicionat". A més, "l'Ajuntament ha adquirit 20 ventiladors de gran potència per a reforçar la ventilació a les aules dels col·legis Bautista Lledó, Miguel Hernández, Puig Campana i Els Tolls".

D'altra banda, "també s'han adquirit lots d'aigua embotellada per a cadascuna de les 79 meses electorals que hi ha a Benidorm". Concretament, s'entregarà l'equivalent a 12 litres d'aigua per mesa electoral, quatre litres per membre.

Al marge d'estes mesures, l'alcaldessa en funcions ha recordat a la població que "en episodis d'altes temperatures és convenient evitar les hores centrals del dia i és fonamental hidratar-se de manera constant, per això és més que recomanable que tots els electors porten amb si una botella d'aigua quan acudisquen a exercir el seu dret al vot i seguisquen les recomanacions de les autoritats sanitàries".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file