EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

15:26 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Cada punt compta amb un centenar d'obres subministrades per la Xarxa de Biblioteques de Benidorm

L'Ajuntament crea huit punts de lectura en els centres de salut i assistencials

17 juliol 2023
El Ayuntamiento crea ocho puntos de lectura en los centros de salud y asistenciales

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la seua Xarxa de Biblioteques, ha posat en marxa huit punts de lectura en els centres de salut i en aquells que oferixen serveis assistencials com la Residència de la Tercera Edat i Centre de dia de Foietes. Justament a estes últimes instal·lacions s'han desplaçat hui l'alcaldessa en funcions i regidor de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, i la titular de Benestar Social, Ángela Zaragozí, per a presentar esta iniciativa amb la qual "pretenem portar la lectura als llocs on esta activitat pot resultar més adequada per una qüestió terapèutica, o simplement pot fer més amens els temps d'espera".

Concretament, estos punts de lectura estan actius en els centres de salut de La Cala, Foietes, Racó de l'Oix i Tomás Ortuño; la residència de la Tercera Edat; el Centre Específic de persones amb Malaltia Mental (CEEM); i les seus d'Asmibe i AFA Marina Baixa.

Cadascun d'estos punts "està compost per aproximadament un centenar d'obres, entre les quals hi ha àlbums il·lustrats, llibres de relats i narrativa curta, revistes, material audiovisual, o llibres temàtics i infantils". Pellicer ha aclarit que "les referències bibliogràfiques d'estos punts de lectura estan adaptades a les característiques dels usuaris de cada centre i s'aniran renovant conforme a les demandes de cadascun d'ells". Així, per exemple, en els centres de salut amb àrea Pediàtrica es dona prioritat a les obres de literatura infantil i juvenil.

Durant la visita d'este matí, l'alcaldessa en funcions ha assenyalat que "alguns residents de Foietes han sigut usuaris habituals de la nostra biblioteca, per la qual cosa sabem que són grans aficionats a la lectura que han rebut amb entusiasme esta iniciativa".

Pellicer ha traslladat als usuaris de la residència i del centre de dia que "poden fer arribar al personal tècnic de la biblioteca suggeriments respecte a gèneres que volen llegir o fins i tot obres concretes per a així ajustar la progressiva renovació de fons d'este punt de lectura als seus gustos". Este mateix personal tècnic ha informat els responsables de la residència dels recursos físics i en línia a la seua disposició en la xarxa pública de biblioteques valencianes.

A més, i fruit de la visita de hui, s'habilitarà el préstec col·lectiu a nom de la residència perquè "accedisquen a les obres que desitgen, que tinguen una tipologia de lletra més gran per a facilitar-los la lectura o fins i tot a audiollibres per a aquelles persones que volen acostar-se a la literatura, però que per diferents motius presenten dificultats visuals o d'un altre tipus que els impedixen llegir".

Per la seua banda, Zaragozí ha incidit que "des de l'Ajuntament sempre estem atents a accions que, com esta, poden millorar el benestar dels nostres majors, col·laborant activament amb els responsables de la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia".

A més d'estos huit punts de lectura, des de la Xarxa de Biblioteques de Benidorm es desenvolupen altres iniciatives de foment de la lectura en diferents àmbits amb projectes com a 'Espera llegint', de la mà de la Regidoria de Comerç i l'editorial Bromera, o 'La maleta viatgera', amb la qual es dota de material a les biblioteques dels instituts de Secundària.

El Ayuntamiento crea ocho puntos de lectura en los centros de salud y asistenciales