EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

23:03 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició a l'aire lliure consistix en 12 panells amb imatges de la promoció turística de fa 50 anys

L'Espai d'Art Urbà 'El Carrasco' naix amb una mostra de cartells històrics de Benidorm

05 febrer 2018
El Espai d’Art Urbà ‘El Carrasco’ nace con una muestra de carteles históricos de Benidorm

En el disseny de l'espai s'ha utilitzat vidre de color verd ecològic, reciclat per a l'ús paisatgístic.

El nou Espai d'Art Urbà 'El Carrasco' acull la seua primera exposició. Una col·lecció de reproduccions de cartells editats pel CIT (Centre d'Iniciatives de Turisme), l'organisme que fa 50 anys va sorgir per a la promoció del turisme a Benidorm. La mostra ha sigut comissariada pel periodista Juan Díaz a qui hui han acompanyat en el primer recorregut l'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer; qui fóra gerent de l'entitat, Miguel Alberto Martínez Monge; membres de la corporació; i representants de les associacions culturals i del sector turístic.

L'edil de Patrimoni Històric ha assenyalat que en el dia de hui, amb esta mostra, es rendix "homenatge al nostre volgut Pedro Zaragoza", en un nou Espai d'Art Urbà que "promet molt" i que en ser exterior té "moltes possibilitats de mostrar què és i què oferix la nostra ciutat" a veïns i visitants.

Per la seua banda, Toni Pérez, ha assegurat sentir-se "feliç" després de contemplar l'exposició amb "el continent i amb el contingut" perquè amb esta iniciativa, la Regidoria de Patrimoni Històric "recupera part de la nostra escena urbana" i "reivindica un espai" per a ús i gaudi de la ciutadania. "'El Carrasco' –ha dit l'alcalde- és un gest de complicitat al que va ser al seu moment eixe Benidorm que un visionari magníficament va vore, va dissenyar i va treballar: Pedro Zaragoza Orts".

Sobre la mostra de cartells del CIT, Toni Pérez ha subratllat que en 2018 es compliran 50 anys de la seua creació. També ha puntualitzat que entre les imatges exposades es trobaven treballs del fotògraf benidormer Pepe Perles (present este matí en l'acte), o de Leopoldo Bernabéu Candeles. De la resta, ha lamentat, no s'ha pogut recuperar l'autoria, però són testimoni directe de les primeres campanyes de foment del turisme en la ciutat promogudes des del CIT, un organisme l'activitat del qual hui realitza la Fundació Visit Benidorm que "combina iniciativa pública i privada" perquè de la mà "fem la millor promoció de Benidorm".

El comissari de l'exposició, Juan Díaz, ha ressaltat que amb estos cartells, des del CIT, els empresaris "ixen a l'estranger a vendre la imatge de Benidorm", eixe "tipisme utilitzant el valor de la fotografia" que tant impactava els visitants i que descobrien en visitar la ciutat. Miguel Alberto Martínez Monge, d'altra banda, ha recordat que el CIT va tindre com a antecedent en els anys 40 i 50 a l'Associació Gabriel Miró d'Amics de Benidorm, formada per empresaris que va editar segells de correus sense valor postal, amb els quals "els nostres marins mercants van donar a conéixer la ciutat per tot el món". Martínez Monge considera que amb esta exposició "s'ha rescatat part de la història de Benidorm".

Vidre reciclat

L'Espai d'Art Urbà 'El Carrasco' està format per 12 panells de 120 x 176 cm estancs i retroil·luminats. Per a la seua creació s'ha aprofitat un espai diàfan que quedava buit en la glorieta del mateix nom. En el seu disseny, a proposta de la Regidoria de Medi ambient que dirigix José Ramón González de Zárate, s'ha utilitzat vidre de color verd ecològic, part del qual ha sigut arreplegat prèviament a Benidorm i posteriorment reciclat per a ús paisatgístic.