Benidorm protagonitza un panell expositiu de la Trobada Destinacions Turístiques Intel·ligents, que se celebra durant dos dies a Santander i que està organitzat per SEGITTUR
L'alcalde exposa l'experiència de Benidorm com a DTI en un curs d'estiu de la UIMP
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha participat este matí en la Trobada Destinacions Turístiques Intel·ligents que durant els dies 15 i 16 organitza SEGITTUR a Santander, enquadrat dins dels cursos de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de la capital càntabra. L'objectiu de la trobada és millorar la competitivitat de les DTI i proveir-los d'una eina per a la millora contínua de la seua gestió.
Al migdia, en la ponència central de la jornada, 'La importància de la normalització en les destinacions turístiques intel·ligents', l'alcalde ha exposat l'experiència de Benidorm en el desenvolupament i implantació de la DTI, com a model d'èxit, al costat de la directora de Programes de Normalització UNE, Paloma López.
Pérez ha ressaltat que "el paper destacat" de Benidorm dins d'este panell expositiu "ens permet mostrar la fortalesa d'una destinació que és líder no solament en el segment de sol i platja, sinó també en la transformació digital", així com traslladar quin ha sigut "el full de ruta" emprés l'any 2016 i que ha portat a la ciutat a "aconseguir l'objectiu de ser la primera destinació turística intel·ligent certificat del món". Una fita que "a més de reposicionar-nos com a marca i com a destinació té un valor en la seua reputació important, perquè Benidorm està present en aquells fòrums en els quals es parla de turisme i d'intel·ligència al servici del turisme i de la societat", com és el cas de "els prestigiosos cursos" de la UIMP.
L'alcalde ha indicat a més que "compartir" estos dos dies de curs suposen també una oportunitat "per a aprendre" de la resta de ponents i experiències.
El programa del curs ha inclòs hui una ponència del president de SEGITTUR, Enrique Martínez, sobre el model de territori DTI; mentre que la directora de la trobada, Edurne Vidal, ha abordat la metodologia aplicada.
Entre els participants del curs es troben Adolfo Borrero, president de la comissió Smart City d'AMETIC, el director del Projecte DTI de SEGITTUR, Andrés Fernández, i el coordinador del grup de treball DTI, John Mora. Igualment exposaran les seues experiències en diferents camps del procés els ajuntaments de Santander, Sant Sebastià i Salou, els directors de servicis de Red.es, PREDIF i AMETIC i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies al costat dels responsables de departaments i equips d'investigació com els de l'INVAT.TUR, amb seu a Benidorm.
El format de la trobada està compost de ponències magistrals que permetran conéixer amb major detalle la temàtica a presentar i diàlegs que combinaran el marc teòric i casos d'èxit en destinacions. Finalment, es realitzarà una visita tècnica al Centre de Demostracions Smart City de Santander.
SEGITTUR exercix de gestor i impulsor de la metodologia -i de la seua aplicació- i genera valor a través la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. En la pràctica, es tracta d'incorporar les noves tecnologies i la innovació en els processos de treball, sempre al servici dels objectius de sostenibilitat i accessibilitat, en un model de governança que busca l'eficiència, la transparència i la participació. I ací és on entra l'exemple de Benidorm, que ha exposat l'alcalde centrant l'èxit de la ciutat i les seues platges com a primer DTI certificat del món.