EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

13:45 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm participa en una taula redona com a referent de Destinació Turística Intel·ligent

L'alcalde desgrana els avanços de Benidorm en l'aplicació de solucions 'smart' que milloren la qualitat de vida

27 març 2019
El alcalde desgrana los avances de Benidorm en la aplicación de soluciones ‘smart’ que mejoran la calidad de vida

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va participar ahir en una taula redona celebrada en Dinapsis Operation &*Lab sobre 'Ciutats Intel·ligents' i 'Destinacions Turístiques Intel·ligents', en la qual es van abordar les possibilitats que el desenvolupament i els avanços tecnològics oferixen per a la millora dels municipis i de la ciutadania. Una taula redona, organitzada per Dinapsis i Alicante Plaza i emmarcada en una jornada de debat sobre 'La Internet de les Coses' (LoT), que va inaugurar el president de la Diputació Provincial d'Alacant, César Sánchez.

En esta taula redona van participar també el regidor d'Innovació d'Alcoi, Manolo Gomicia; Josep Ivars, de l'Institut d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant; Antonio Sánchez, responsable d'Innovació d'Hidraqua; i Andrea Manero, gerent de l'empresa Libelium.

Durant la seua exposició, l'alcalde va destacar l'esforç realitzat per Benidorm per a aconseguir el repte de convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificat del món, convertint-se així en el referent per a la resta de municipis o destinacions que vulguen aconseguir este reconeixement. Així mateix, va desgranar els avanços que Benidorm està realitzant en l'aplicació de solucions 'smart' encaminades a millorar la qualitat de vida de residents i turistes, i en la qual l'Ajuntament va de la mà de la Fundació Visit Benidorm.

Toni Pérez va indicar que, a diferència d'altres municipis, a l'hora d'abordar el trànsit digital Benidorm ha dissenyat un projecte 'smart' vinculat a "allò en el que som líders i molt bons: el turisme". Per este motiu enfront del concepte 'Smart City', Benidorm reivindique el de 'Smart Destination'.

L'alcalde va incidir que el reconeixement de Benidorm com DTI s'ha basat en un projecte pivotat sobre els eixos la sostenibilitat, l'accessibilitat, la tecnologia i la innovació; i va subratllar que enfront d'altres municipis que encara treballen "en la gestió del 'Big Data', nosaltres estem abordant ja les possibilitats, potencial i tractament de l''Smart Data'.

D'altra banda, va destacar que la ciutat disposa des de fa mesos d'una Oficina tècnica d'innovació i intel·ligència vinculada al turisme en la qual "ja estem sensoritzant i monitorant dades que permeten conéixer el funcionament de la ciutat". És el cas de les dades d'ús i tractament de l'aigua, camp en el qual "Benidorm és exemplar" havent aconseguit uns índexs altíssims de reutilització. Una exemplaritat –va explicar- que s'ha aconseguit gràcies també a "la consciència global històrica de la ciutadania en la gestió de l'aigua", un recurs molt preuat en una conca deficitària.

Malgrat disposar ja de bastants paràmetres monitorats, Toni Pérez va afegir que l'objectiu és "abordar com més aspectes millor per a saber com es desembolica Benidorm" i "millorar així la gestió i la governança", la qual cosa "deu ser una obligació de les administracions per a oferir solucions a la societat i a la ciutadania que milloren la seua qualitat de vida" i una "millor i més eficient gestió dels recursos".

En aqueix avanç de monitoratge i sensorització l'alcalde es va referir al projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible', impulsat per l'Ajuntament, valorat en 4 milions d'euros i per al qual s'ha obtingut una subvenció de 2,4 milions a través del programa estatal Red.es. Este projecte aposta per quatre eixos: Gestió intel·ligent, Platges intel·ligents, Sostenibilitat i eficiència energètica, i Satisfacció turística i ciutadana. L'alcalde va avançar que el desenvolupament d'este projecte "ens permetrà, per exemple, conéixer el grau d'ocupació de les platges a cada moment", informació que estarà a la disposició dels residents i visitants perquè millorar la seua experiència i que permetrà a la ciutat planificar i organitzar millor aspectes com la neteja dels arenals.