L'actuació abasta l'últim tram del carrer Nàpols abans de l'EDAR, amb una inversió de 136.495,28 euros finançada conjuntament amb la Diputació Provincial
L'Ajuntament renova els equips de l'estació de bombament de Serra Gelada per a evitar trencaments i abocaments
L'Ajuntament de Benidorm ha formalitzat el contracte de subministrament i instal·lació de dos noves bombes submergibles d'aigües residuals per a renovar els equips de l'Estació de Bombament d'Aigües Residuals (EBAR) de la Serra Gelada, amb les quals s'eleven les aigües brutes de la ciutat fins a l'Estació Depuradora, l'EDAR. En concret, la renovació es durà a terme en el tram final del carrer Nàpols, on està l'estació més pròxima a la depuradora, tal com ha explicat el regidor de Cicle Hídric, José Ramón González de Zárate.
L'edil ha indicat que esta actuació suposarà una inversió de 136.495,28 euros, finançada a parts iguals per l'Ajuntament i la Diputació Provincial d'Alacant, a la qual González de Zárate ha agraït "la seua inestimable ajuda, com sempre" per a realitzar millores de tota mena a Benidorm.
La renovació d'estes dos bombes forma part de les inversions que el Consistori benidormer du a terme en la xarxa de bombament d'aigües residuals de Benidorm en els últims anys per a modernitzar esta infraestructura i, igualment, reduir el risc de trencaments i d'abocaments fecals en la via pública. A més, González de Zárate ha assenyalat que estos equips també aporten "nova tecnologia, molt més moderna" que l'existent quan es van col·locar les bombes que ara seran substituïdes, la qual cosa permetrà al seu torn "menor despesa energètica i menor consum, estalvi econòmic, menor manteniment i major resistència" davant qualsevol incidència en la xarxa, evitant d'esta manera els trencaments de canonades i l'abocament de fecals a la platja de Llevant quan això ocorre. A més, es podrà evacuar la totalitat del cabal rebut.
L'EBAR de Serra Gelada és l'última estació de bombament de la línia nova de bombaments. Esta instal·lació disposa d'uns equips de bombament que patixen una alta degradació dels materials pel que no són capaços d'evacuar el cabal esperat. A causa de l'obsolescència d'este model de bomba, la seua reparació o adequació és inviable i d'aquí ve que l'Ajuntament de Benidorm en col·laboració amb l'empresa explotadora del servici de sanejament, Aquambiente, haja dut a terme la renovació de dos equips de bombament.
El regidor de Cicle Hídric ha recordat que, fins a la data, totes les inversions per a la millora del bombament "s'han fet amb càrrec al pressupost municipal, per la negativa que contínuament hem trobat de l'Entitat Pública de Sanejament (EPSAR) de la Generalitat per a col·laborar en la millora d'una infraestructura que és de la seua competència". Per contra, ha continuat, "nosaltres sempre hem cregut que es tractava d'un servei bàsic i importantíssim per a la nostra ciutat, d'aquí ve que no hàgem dubtat mai a invertir en la seua millora".
González de Zárate també ha destacat que, després d'anys de reivindicacions, "l'EPSAR finalment executarà la renovació dels dos últims bombaments que queden per renovar" a la ciutat. En concret, el del tram de Mediterrani amb l'Ametlla de la Mar –la previsió de la qual és que s'inicie al gener– i el del Parc d'Elx, que arrancarà quan finalitze el primer. "Ja era hora que canviara el Govern de la Generalitat Valenciana i que vinguera a presidir-la algú com Carlos Mazón, que mira per Benidorm i entén que la nostra ciutat és una potència turística a la qual cal secundar", ha conclòs l'edil.