Més endavant viatjarà a la resta d'espais expositius a l'aire lliure per a donar a conéixer la figura de Pere Maria i el seu llegat a tota la ciutadania
La mostra de tapissos llegats per Pere Maria Orts i Bosch ja pot veure's en el nou Espai d'Art Urbà El Camp
Una imatge del barri del Camp en els anys seixanta presa per Quico 'El Fotògraf' identifica el nou Espai d'Art Urbà.
La mostra fotogràfica de tapissos llegats al poble de Benidorm pel jurista, escriptor i historiador Pere Maria Orts i Bosch ja pot veure's en el nou Espai d'Art Urbà El Campo. Un espai expositiu a l'aire lliure situat en ple cor d'este tradicional barri, en la confluència dels carrers Pescadors i Començar el dia i que es distribuïx a través de les escales que enllacen amb el Parc d'Elx.
L'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer; membres de la Corporació; veïns del Camp i d'altres barris de Benidorm; i el nebot de Pere Maria Orts i Bosch, Vicente Ibáñez, entre altres, van assistir ahir tard a l'obertura de l'exposició, que s'emmarca en les activitats commemoratives del centenari del naixement del qual fora Fill Adoptiu de la ciutat i el seu Cronista Oficial.
Toni Pérez va recordar que els tapissos originals, sis llenços de grans dimensions que van ser confeccionats en la Real Fàbrica de Tapissos per encàrrec del mateix Pere Maria, estan instal·lats en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm i recullen diversos passatges de la història del Regne de València.
Ara, a través d'esta mostra fotogràfica que reproduïx i identifica cadascun dels tapissos, "esta col·lecció arriba al carrer perquè el poble de Benidorm conega el llegat de Pere Maria Orts i Bosch i també la seua figura". L'alcalde va avançar que després del seu pas pel nou Espai d'Art Urbà El Campo, l'exposició viatjarà a la resta d'espais expositius a l'aire lliure de Benidorm per a acostar l'Any Pere María Orts i Bosch' a tota la ciutadania.
Toni Pérez va assenyalar que esta exposició és una de les activitats commemoratives d'este centenari, per al qual s'ha confeccionat un logotip oficial obra de l'artista local Miguel Baiona, present ahir en l'obertura de l'exposició. El logotip, inclòs en els opis de la mostra, s'emprarà en totes les activitats i comunicacions vinculades a l'Any Pere Maria Orts i Bosch'.
Sobre el nou Espai d'Art Urbà El Camp, l'alcalde va incidir ahir en què amb ell s'amplia l'oferta cultural de Benidorm i es realça un dels barris més emblemàtics de Benidorm, denominat així des de principis del segle XIX "per la seua proximitat al fossar, al nostre Cementeri de la Mare de Déu del Sofratge", i que habitaven pescadors i mariners.
En el disseny d'este espai expositiu s'ha fet a més una picada d'ullet al passat recent de Benidorm, al Benidorm en blanc i negre, amb la instal·lació permanent d'una instantània presa en els anys seixanta per Francisco Pérez Bayona, Quico 'El Fotògraf". La fotografia, captada des del moll, mostra un fragment del barri del Camp abans del desenvolupament urbanístic i servirà per a mostrar i donar a conéixer al públic el Benidorm de fa dècades.
La imatge, reproduïda en una lona en gran grandària, presidix les escales que enllacen el barri del Camp amb el Parc d'Elx; un punt que, després de l'obra de condicionament feta per l'hotel confrontant i amb el nou Espai d'Art Urbà i els seus opis retroil·luminats, "es recupera per a la ciutadania, guanyant en imatge i lluminositat".