EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

23:03 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol con lluvia escasa

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Comissió de l'Aigua acorda que els tècnics municipals redacten el Pla Director del Cicle Integral de l'Aigua amb suport extern puntual

10 març 2017
La Comisión del Agua acuerda que los técnicos municipales redacten el Plan Director del Ciclo Integral del Agua con apoyo externo puntual

La Comissió d'Estudi per a la Gestió Integral de l'Aigua de Benidorm (CEGIAB) ha acordat hui que siguen els tècnics municipals els qui redacten el Pla Director del Cicle Integral de l'Aigua amb suport extern puntual en cas de ser necessari. Els membres de la Comissió han pres esta decisió en una sessió extraordinària després d'analitzar l'informe de l'àrea d'Enginyeria en el qual es detalla l'abast d'esta "elaboració mixta" per al Pla Director, una de les quatre fórmules que es va posar damunt la taula en la reunió constitutiva de l'òrgan la setmana passada.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que l'elecció de com i qui havia de redactar este Pla Director va quedar sobre la taula en la reunió constitutiva "davant les preguntes i requeriments d'informació feta per membres de la comissió sobre l'elaboració mixta", que és "l'alternativa que defensaven els tècnics municipals".

Esta alternativa marca que l'equip redactor estarà format, fonamentalment, per tècnics del departament d'Enginyeria i dirigit per un funcionari d'esta àrea. Per a completar alguns aspectes d'este Pla Director, un document de caràcter multidisciplinari, l'equip redactor podrà recórrer a funcionaris d'altres àrees com a Urbanisme, Estadística, Assessoria Jurídica, Hisenda, Sociologia o Medi ambient; i també a organismes com el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa, l'Entitat de Sanejament d'Aigües (EPSAR), la Comunitat de Regants del Canal Baix de l'Algar o altres administracions com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) o la Direcció General de Costes.

Així mateix, es podrà reclamar alguna informació sobre instal·lacions o dades a la concessionària de l'aigua potable i el clavegueram, la qual gestiona la depuradora o a la de parcs i jardins. Finalment, i només en el cas de ser indispensable, es podran contractar treballs externs amb un cost d'entre 5.000 i 35.000 euros.

L'alcalde ha recordat que este Pla Director "permetrà analitzar i diagnosticar la situació actual del proveïment, potabilització, emmagatzematge i distribució d'aigua potable", així com "de la recollida i depuració de les aigües residuals, dels sistemes de drenatge i evacuació d'aigües pluvials, i de l'aprofitament d'altres fonts com les aigües depurades i marines". Tota eixa informació servirà "per a plantejar accions, prendre decisions i implantar infraestructures en el futur", ja que "es voran les necessitats i demandes que previsiblement es donaran mentre dure el Pla". A més, s'establiran mesures "per a millorar l'eficiència energètica".

La Comissió d'Estudi per a la Gestió Integral de l'Aigua de Benidorm es va constituir l'1 de març passat sobre la base d'un acord plenari de desembre, i de la mateixa formen part els grups de la corporació, tècnics municipals, i representants d'organitzacions empresarials, veïnals, i de consumidors i usuaris. Esta haurà d'analitzar la viabilitat que tots els serveis hídrics –proveïment, sanejament i reutilització de l'aigua- es gestionen de forma conjunta, i que també haurà de proposar el model de gestió més adequat per als interessos de Benidorm: directe, indirecte o mixt.