EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

12:04 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Este sistema permet regular la intensitat lumínica, alertar sobre llums fosos i interactuar amb sensors mediambientals, la qual cosa redunda en un important estalvi energètic

La campanya 'A peu de carrer' es desplaça a la Smart Office per a conéixer el sistema de telegestió de la il·luminació urbana

29 setembre 2022
Smart Office del Ayuntamiento de Benidorm.

La campanya 'A peu de carrer' que cada dijous desenvolupa la Regidoria de Participació Ciutadana en companyia del Consell Veïnal i veïns de Benidorm, s'ha traslladat hui a les dependències de la Smart Office de l'Ajuntament amb la finalitat de conéixer al detall el funcionament del sistema de telegestió de les lluminàries de la localitat.

En esta cita els tècnics municipals han explicat als membres del Consell Veïnal els avantatges i l'estalvi energètic que suposa per a la ciutat l'aplicació d'este sistema. La reunió de hui tenia com a objectiu conéixer com es controlen les noves lluminàries que s'han col·locat amb motiu del programa subvencionat per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE) i que el Consell Veïnal ha anat veient 'in situ' mentre eren instal·lades en les seues diferents etapes.

Amb els membres del Consell Veïnal han estat l'alcalde Toni Pérez, la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer i el regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate.

El sistema de telegestió permet controlar des d'un ordinador i una pantalla les lluminàries que estan adaptades a este sistema i realitzar desconnexions, alertar de bombetes foses, solucionar baixades de tensió o regular la intensitat lumínica entre altres funcions. En definitiva, segons ha explicat Toni Pérez, "controlar cada instal·lació punt a punt amb la finalitat de verificar cada punt de llum de manera individualitzada". L'alcalde afegia que "gràcies a este sistema es pot supervisar, controlar, mesurar i gestionar la xarxa d'enllumenat de manera global permetent al mateix temps detectar incidències, localitzar-les i solucionar-les de forma més ràpida".

A més, segons han detallat els tècnics, la telegestió propiciarà que es produïsquen menys avaries en haver-se canviat i renovat gran part dels centres de comandament, algunes de les quals tenien una antiguitat superior als vint-i-cinc anys.

L'alcalde ha assenyalat sobre este tema que es tracta d'un projecte "molt ambiciós que farà de Benidorm una ciutat i un destí més sostenible". A més, ha agregat que amb el mateix "seguim l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i treballant braç a braç amb els tècnics municipals perquè esta important vocació política es traduïsca en realitats per als benidormers".

Pérez ha insistit que molt abans que el govern implantara el pla d'estalvi energètic "nosaltres ja havíem iniciat aqueixa aposta per l'eficiència energètica". Ha recordat que "des de l'any 2015 implantem polítiques d'estalvi i renovació que ens han donat magnífics resultats com ho demostra la reducció contínua de la despesa energètica i de llum en estos anys pese al brutal increment del cost, mentre continuem millorant els serveis públics". Tot això, ha agregat "encaixant el sistema en els eixos que ens han permés convertir-nos en DTI, en este cas la innovació i la tecnologia, que ens permet major sostenibilitat i major governança".

A més ha subratllat Pérez que amb l'IDAE "arribem a tots els barris de la ciutat i ho fem amb innovació, tecnologia i avantguarda en l'enllumenat, amb menys contaminació lumínica i menor cost".

Este sistema ja està implantat en els 2.500 punts de llum de la primera fase del programa IDAE, que abastava a la zona Centre de la ciutat, els quals ja compten amb tecnologia 'led'. També ha afectat 54 centres de comandament. Això ha suposat renovar el 73,81% de l'enllumenat de la zona i una reducció de la potència instal·lada de 441,20 kW a 119,53 kW. Esta primera fase incloïa el centre històric, el seu eixample i els barris de Foietes-Colònia Madrid i Imalsa-els Tolls".

Pel que respecta a la segona fase d'este programa, que comprén la zona de Llevant, ja ha sigut adjudicat i permetrà actuar en 3.512 lluminàries amb un pressupost de 2.527.730 euros.

La inversió global de les tres fases previstes del programa es finança al 50% per l'Ajuntament i per l'IDAE, que va concedir a Benidorm una subvenció per al desenvolupament del projecte de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus i suposa una inversió total de 6.014.578 euros.

El projecte, en les seues tres fases, actuarà en 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha en el municipi, el 54,44% de l'enllumenat municipal, i arribarà a tots els barris. Al llarg del projecte s'actuarà en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, el Calvari, la Cala, els Tolls, Racó de l'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file