Estan en marxa 8 projectes, la majoria de 12 mesos de durada, i s'atén a un ampli ventall de persones aturades
Els plans de formació i de foment d'ocupació permeten contractar a 142 persones
Els huit plans i programes de formació i ocupació i de foment del mateix que en estos moments estan en marxa a Benidorm, impulsats per l'Ajuntament i administracions supramunicipals a través de fons europeus, han permés la contractació de 142 persones. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui s'ha acostat fins al carrer Múrcia per a vore com es desemboliquen en la seua nova ocupació els alumnes de l'especialitat de Pavimentació del Programa 'T'avalem', que s'estan encarregant de la substitució de les actuals voreres per altres de formigó.
L'alcalde ha sigut acompanyat, entre altres, per la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Ma Jesús Pinto; l'edil d'Escena Urbana, José Ramón González de Zárate; i els responsables del programa a Benidorm.
Pérez ha especificat que de les 142 persones contractades, 123 són els alumnes o treballadors beneficiats dels programes –i que prèviament es trobaven aturats-, mentre que les 19 restants són els professionals docents o directius que s'encarreguen de cada programa, pla o taller. Així mateix, ha detallat que estos projectes estan aconseguint a ciutadans amb "diferents perfils de capacitació, d'edats o necessitats socioeconòmiques", i ha destacat la "diversitat increïble" d'estos programes "que en la seua majoria tenen una durada de dotze mesos".
Concretament, tenen durada anual els projectes 'T'avalem', el Taller d'Ocupació Benidorm VI, 'Benidorm Inclusió', l'EMPUJU i l'ENCUJU. Tots estos projectes estan dirigits a menors de 30 anys –alguns per a qualificats i uns altres per a no qualificats- a excepció del Taller d'Ocupació, que és per a majors de 25.
L'EMCORP i l'EMCORD, per la seua banda, es desenvolupen al llarg de sis mesos i estan orientats un a majors de 30 anys i l'altre a aturats de llarga durada; mentre que el projecte 'Et Formem' té una durada de 4 mesos i està enfocat a persones en risc d'exclusió social.
Sobre les especialitats formatives, estes van des de la Dinamització d'activitats de temps lliure per a xiquets i joves a l'Atenció ciutadana, passant per la Jardineria, Pavimentació, Obra de paleta o la formació com a Monitor d'Esports. A més, els programes de foment d'ocupació han suposat la contractació de diversos arquitectes i llicenciats en Dret, així com de vigilants d'instal·lacions esportives o de personal per al manteniment i condicionament d'espais públics.
L'alcalde ha destacat "el bon treball del treball de la Regidoria i de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local", i ha afegit que "d'esta política d'ocupació estem participant totes les administracions". "Són fons europeus –ha manifestat-, canalitzats a través del Govern d'Espanya o de la Conselleria d'Ocupació", als quals se suma "el paper fonamental dels Ajuntaments que aportem una part de la inversió". En el cas de Benidorm, l'aportació municipal per al desenvolupament d'estos programes supera els 150.000 euros.