EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

08:46 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Poc núvol

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El "model Benidorm" destaca en els debats de Fitur com un exemple de sostenibilitat

19 gener 2017
El “modelo Benidorm” destaca en los debates de Fitur como un ejemplo de sostenibilidad

L'alcalde, Toni Pérez, participa en la taula redona organitzada per Segittur sobre les claus de la sostenibilitat turística

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va defensar ahir el "model Benidorm" com un exemple de sostenibilitat i d'eficàcia energètica en el marc de les trobades que està organitzant Segittur en la Fira de Turisme de Madrid (Fitur), una taula redona en la qual va intervenir a més Dirk Glaesser, director de Desenvolupament Sostenible del Turisme de l'Organització Mundial del Turisme, Anna Díaz, consellera de Turisme, del Val d'Aran, Nerea Melgosa, regidora d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz i Edurne Vidal, directora de Desenvolupament de Negoci i Noves Tecnologies, moderadora del debat.

El primer edil va exposar l'experiència de Benidorm com a destinació turística que fa dècades que consolida el seu lideratge turístic en la península i demostrant l'encert que ha suposat el seu desenvolupament urbanístic en apostar per la "ciutat vertical". Va subratllar que "Benidorm és una de les ciutats turístiques més sostenibles d'Europa, gràcies a la seua concepció urbanística i a l'eficiència energètica que aconseguix en alliberar sòl i concentrar l'edificabilitat". Va indicar també que "cada vegada són més els experts que reconeixen l'encert de Benidorm, perquè la sostenibilitat impregna el nostre model urbanístic i el temps ha demostrat que la ciutat vertical és un encert". En este sentit va desenvolupar la idea que "les urbanitzacions disperses sobre el territori consumixen més espais i requerixen més energia, més recursos naturals i més infraestructures".

Va destacar així mateix que "l'any passat Benidorm va tornar a batre el rècord d'ocupació hotelera consolidant la seua posició com a tercer municipi peninsular, en comptabilitzar 11,6 milions de pernoctacions, una dada només superada per Madrid i Barcelona".

Amb l'aposta per l'aplicació de les noves tecnologies tant en el plànol turístic, a través de la Fundació Visit Benidorm, com en el municipal a través del mateix Ajuntament, "Benidorm és ara una ciutat més inclusiva en la qual s'ha aconseguit la gestió intel·ligent de les infraestructures i dels servicis urbans, la qual cosa ens permetrà ser encara més eficients, millorar la qualitat dels servicis i reduir la despesa pública". L'alcalde va posar en relleu que "Benidorm s'ha posat a treballar de forma conjunta per a ser una Destinació Turística Intel·ligent.

Com a exemple de les bones pràctiques que s'han fomentat a Benidorm de sensibilització i protecció del medi ambient va recordar que "al llarg de l'any 2015, es van arreplegar en la ciutat prop de 3.400 tones de vidre per a reciclatge, la qual cosa suposa que davant dels 14 quilos/any que és la mitjana de recollida de vidre per persona a Espanya, la mitjana de Benidorm l'any passat va ser de més de 49 quilos per persona. No és casualitat,-va dir-, que Benidorm haja sigut premiada per ser la ciutat en la qual més ha crescut el reciclatge de vidre el passat estiu".

Va assenyalar que "un altre botó de mostra de primera importància sobre la sostenibilitat de Benidorm ho llança la gestió de l'aigua; "una manca -va agregar-, de la qual hem fet virtut". Va precisar que Benidorm reutilitza cada any en agricultura, reg de parcs i jardins i neteja de carrers, la quantitat equivalent a 3.040 piscines olímpiques d'aigua regenerada"; un cabal, va explicar, que procedix "de la depuració gràcies sempre a la generositat de regants i dels propietaris de l'aigua, a les inversions realitzades i al treball de quants intervenen en eixe procés".