Estes visites guiades, oferides als centres per l'àrea de Patrimoni Històric, es realitzen al costat d'un arqueòleg
El col·legi Nuestra Señora de los Dolores obri la temporada de visites escolars al Tossal de la Cala
L'alumnat de 1r de l'ESO del col·legi Nuestra Señora de los Dolores ha obert hui la temporada de visites escolars al jaciment del Tossal de la Cala, amb un recorregut guiat pels vestigis del 'castellum' romà del segle I abans de Crist. Durant el recorregut, a través de la veu experta d'un arqueòleg, estudiants i professorat s'han acostat al context històric del fortí i han conegut com s'estructurava i qui l'habitaven, i quin ha sigut el procés d'excavació i recuperació del 'castellum'.
La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha subratllat que "estes visites guiades estan obertes a tots els centres educatius de Benidorm i constituïxen una oportunitat perquè l'alumnat conega més de prop i al detall el patrimoni arqueològic de la nostra ciutat, i al mateix temps perquè visualitze sobre el terreny contingut que estan abordant durant el curs".
A més, durant la visita "l'alumnat coneix a Fabio, el romà protagonista de l''app' de geolocalització 'Benidorm Avatar', que en primera persona relata a l'usuari com és i com s'organitza la vida en el 'castellum', les dependències que el componen, les rutines i alimentació de les tropes, així com la funció militar del fortí en plena Guerra de Sertori.
Pellicer ha assenyalat que "estes visites tenen, per tant, un important component didàctic i les realitza un arqueòleg que ha treballat en les excavacions i que en conseqüència coneix amb summe detall nostre Tossal". Així mateix, ha recordat que, tal com es va traslladar al començament del curs escolar, els centres poden concretar estes visites guiades en el correu patrimonihistoric@benidorm.org.
Per la seua banda, María Martínez, professora de Geografia i Història en el centre Nuestra Señora de los Dolores, ha qualificat de "tremendament positiva i molt didàctica" la visita; i ha assegurat que l'exposició realitzada per l'arqueòleg ha sigut "amena, adaptada als alumnes de l'ESO i molt fàcil de seguir": Després de destacar "l'impressionant" treball "arqueològic i d'exposició al públic" fet en el jaciment, Martínez ha incidit en què esta visita és "quasi obligada per als centres educatius i per a tots els veïns", ja que permet acostar-se a una "part de la nostra història" i conéixer millor "el nostre patrimoni històric i cultural, que és molt i molt ric".