EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

19:31 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm ja està tramitant els primers projectes del seu, valorat en 2,9 milions d'euros

Destinacions i empreses analitzen en Digital Tourist les oportunitats, reptes i problemàtiques dels Plans de Sostenibilitat Turística

09 juny 2022
Digital Tourist Mesa de debate Plan de Sostenibilidad
Digital Tourist Mesa de debate Plan de Sostenibilidad

Destinacions i empreses han analitzat hui en el marc del congrés Digital Tourist les oportunitats, reptes i problemàtiques dels Plans de Sostenibilitat Turística. Una iniciativa de la qual Benidorm també és partícip, ja que la seua proposta va ser una de les triades en la primera convocatòria de Plans de Sostenibilitat i contempla una inversió de 2,9 milions d'euros per al desenvolupament de prop de 20 projectes, els primers dels quals ja s'estan tramitant des de l'Ajuntament.

Per a analitzar l'abast, desenvolupament i problemàtica dels Plans de Sostenibilitat el Congrés ha ajuntat en la mateixa taula a Pablo Álvarez, director comercial d'eficiència energètica de Ferrovial; Antonio García, director de desenvolupament de negoci zona centre d'Agbar; l'alcalde de Daimiel, Leopoldo Sierra; i la regidora de Turisme de Mèrida, Pilar Amor. Tots ells, moderats per Miguel Ángel González, de Minsait.

Els ponents han coincidit que estos Plans de Sostenibilitat constituïxen una "oportunitat" per a avançar en la digitalització i en competitivitat turística, i que en el seu desenvolupament resulta "fonamental" la col·laboració publicoprivada.

Així, la regidora de Turisme de Mèrida ha afirmat que els Plans de Sostenibilitat permetran als destins "ser més resilients" i "preservar el turisme com a eina de desenvolupament econòmic i social". L'alcalde de Daimiel, per part seua, ha emfatitzat en què estos plans a més són clau per a millorar la qualitat dels destins, la seua oferta i sostenibilitat.

Tots dos han convingut que el repte més gran al qual s'enfronten les administracions públiques en la gestió d'estos plans és l'aspecte financer, i han aprofundit en la importància que la iniciativa privada s'implique en esta.

Des de Ferrovial, Pablo Álvarez ha afirmat que els Plans de Sostenibilitat i els fons Next Generation són una "oportunitat única per a fer un tomb al tema energètic a Espanya", per a "deixar de ser tan dependents" i "avançar en descarbonització". Antonio García, d'Agbar, ha insistit que "cal aprofitar la col·laboració publicoprivada" per a llançar de manera "eficient" i "àgil" els Plans de Sostenibilitat Turística.

Prèviament, en la segona taula de la jornada, Victor Badorrey, director de Relacions Institucionals de Segittur; Inmaculada de Benito, directora del Consell de Turisme de la CEOE; el director d'Innovació i Fons Públics d'Elliot Cloud, José Antonio Morales; i Daniel Vega, responsable de Ciutats Intel·ligents i Innovació de la FEMP, han debatut sobre els Fons de Recuperació i el pla per a desplegar 3.400 milions en tres anys per al reposicionament de destins, millora del producte i modernització de les empreses del sector.

El turisme especialitzat de platges, creuers, esports i festivals i l'ús de la tecnologia per a analitzar el comportament dels turistes que es decanten per estos productes han centrat la tercera taula del Digital Tourist 2022. Un tema, que han abordat, l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano; Franciso Huidobro, director de serveis digitals d'Orange Grans Empreses; i Juan Padilla,director regional de South Spain Public Sector & Health d'Atos.