EL TEMPS A BENIDORM ARA

31

02:04 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

González de Zárate indica que l'objectiu és "fer un ús més eficient dels recursos i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic"

Benidorm sol·licita més de 2,8 milions a la UE per a implantar noves recollides separades de bioresidus i millorar les existents

09 juny 2022
Limpieza Viaria

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat la sol·licitud de 2.850.000 euros per a la implantació de noves recollides separades, especialment de bioresidus, i millora de les existents. Estes ajudes s'emmarquen en el Pla de Suport a la implementació de la normativa de residus contemplada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea.

L'objectiu, segons ha explicat el regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, és "fer un ús més eficient dels recursos disponibles i de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic". Així, l'Ajuntament s'acull a la convocatòria d'ajudes per a "aconseguir i implantar mesures de prevenció, minimització, reutilització i reciclatge".

Les ajudes sol·licitades se circumscriuen a quatre línies diferents. La quantia més elevada que es demana, 2,5 milions d'euros, es correspon amb la denominada Línia A, que enquadra els projectes d'implantació o millora de la recollida separada de bioresidus destinats a instal·lacions específiques de tractament biològic (compostatge, digestió anaeròbia o totes dos). En este cas el cost d'execució segons la Memòria Tècnica és de 3.559.285 euros i l'ajuda sol·licitada puja als 2,5 milions referits, el màxim subvencionable.

La segona ajuda que l'Ajuntament ha aprovat sol·licitar es correspon amb la Línia B, que enquadra projectes de separació i reciclatge en origen de bioresidus mitjançant el seu compostatge domèstic i comunitari. L'ajuda sol·licitada ascendix a 100.000 euros i el cost d'execució s'eleva a 265.510 euros.

La tercera subvenció sol·licitada s'emmarca en la Línia C, per a projectes d'implantació o millora de la recollida separada d'oli de cuina usat, generat en l'àmbit domèstic del comerç i serveis, per a destinar-lo a valorització, especialment per a l'obtenció de biocarburant. En este cas l'ajuda que s'ha demanat és de 50.000 euros i el cost d'execució segons la Memòria Tècnica és de 154.604 euros.

L'última subvenció que va aprovar la Junta de Govern Local és la relativa a projectes d'implantació o millora de la recollida separada de la fracció de residus tèxtils dels residus municipals per a destinar-los a preparació per a la reutilització o reciclatge. Esta sol·licitud, en la Línia D d'ajudes, n'és de 200.000 euros, mentre que el cost d'execució ascendix a 311.500 euros.

El regidor de Neteja Viària ha expressat la seua confiança que les subvencions sol·licitades "ens les concedisquen quan comence la nova licitació, que ja està a punt d'eixir".

González de Zárate ha recalcat que amb estos fons procedents de la Unió Europea "complim la Llei de Residus del Govern i la Generalitat Valenciana, així com les directrius de la Unió Europea, a més que suposa un estalvi per als ciutadans". En aqueix punt, l'edil ha precisat que aqueixos diners "s'anava a destinar a inversió directa en el nou contracte de la neteja, però ara amb la subvenció ens l'estalviem". Per tant, ha continuat "és una millora molt important per a la ciutat, que està enfocada cap a la millora de la recollida de residus i totes les qüestions que tenen a vore amb el reciclatge i l'aspecte ecològic".

Limpieza Viaria.
Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file