EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

10:38 AM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

SE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Setmana del Grup Social ONCE a Alacant instal·la un circuit de mobilitat en el qual han participat associacions socials

El Grup Social ONCE presenta a Benidorm tecnologies per a facilitar la integració

09 juny 2022
Semana del Grupo Social ONCE en Benidorm.
Semana del Grupo Social ONCE en Benidorm.

La Setmana del Grup Social ONCE a la província d'Alacant ha arribat hui a Benidorm amb una exposició de material tiflotecnològic i un circuit de mobilitat a l'esplanada de la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca; el vicepresident del Consell Territorial de l'ONCE en la Comunitat Valenciana, Antonio Iborra; i la directora de l'agència a Benidorm Anabel Morente; han donat la benvinguda a les persones i associacions que s'han donat cita des de les 10.00 h per a conéixer les últimes iniciatives d'este col·lectiu en el terreny tecnològic.

Toni Pérez ha valorat el paper "integrador" de l'ONCE a Benidorm que ha sabut "crear llaços" amb la societat i les persones amb diversitat I ho fa, a més, sense importar-li "quina siga la condició" d'elles.

L'alcalde ha reivindicat la utilització de la tecnologia "per a una major i millor integració de les persones", com s'ha evidenciat en les demostracions amb els serveis d'accessibilitat en telèfons intel·ligents que permeten fer tasques habituals, fins ara impossibles per als invidents, a través de la veu i el tacte.

Així mateix, el primer edil ha recordat la trobada, en el mateix lloc en 2018, de la reina Letizia durant la commemoració del Dia Internacional de les persones Sordcegues, moltes d'elles "obligades a anar en una cadira, i a ser atesos en aqueixa mateixa cadira". Ciutadans per als qui qualsevol simple acció a la qual no donem importància" representa "un enorme esforç" i ha advocat per la desaparició de tots aqueixos obstacles perquè "tots visquem en la normalitat".

Finalment, Toni Pérez ha recordat els dies en pandèmia "que ens han igualat a tots, mostrant-nos la feblesa" i, per tant, "la necessitat que tenim d'ajudar-nos", la qual cosa està representat pels valors de l'ONCE. L'alcalde ha finalitzat sol·licitant que "aqueixos valors ens impregnen, ens motiven i ens facen millors éssers humans".

En la cita l'afiliat a l'ONCE, Alejandro Zacarés, ha exhibit al seu gos pigall, Uren i, la també integrant de l'organització, Belén Brao, ha donat lectura a un poema. Així mateix, en la plaça s'han mostrat dispositius tecnològics adaptats, com en el cas dels telèfons intel·ligents, a persones amb ceguesa o diversitat funcional, la qual cosa ve a denominar-se tiflotecnologia,  tècnica de la qual l'ONCE és precursora al nostre país.

Integrants dels diferents col·lectius i associacions de Benidorm no han deixat passar l'oportunitat de conéixer estos enginys i de participar en un nou circuit de mobilitat que s'ha instal·lat també en la plaça este matí.

Els actes de la Setmana del Grup Social ONCE prosseguiran esta vesprada a Benidorm amb la representació teatral de 'Romances y coplas de Cordel', a càrrec de Samaruc Teatre, grup de teatre inclusiu, en el Centre Social 'La Torreta'.

Open d'Escacs per a invidents

A partir de hui i fins al 15 de juny, tindrà lloc a Benidorm la vint-i-setena edició de l'Obert de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs d'Escacs en el qual participaran mig centenar de jugadors d'escacs en una competició que es disputarà a la distància de set rondes.

En el torneig està prevista la presència de excampions d'Espanya com Eduardo Méndez i Albert Olivera. I també de l'actual campió d'Espanya Juvenil, Aarón Sant Joan.