Antalya és coneguda com una de les zones que competix amb les principals destinacions espanyoles en el turisme europeu
De capital turística (Benidorm) a capital turística (Antalya)
Una delegació empresarial i institucional de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana ha sigut la primera delegació espanyola a visitar la zona turística d'Antalya, situada en la costa mediterrània de Turquia.
Antalya és coneguda com una de les zones que competix amb les principals destinacions espanyoles en el turisme europeu. Amb més d'11 milions de turistes estrangers, una costa de 650 quilòmetres i 590 hotels amb més de 300.000 places confirma el seu creixement amb molta força en el, panorama turístic internacional.
La delegació està composta per les següents persones:
Toni Pérez Alcalde de Benidorm i president de Visit Benidorm.
Antonio Mayor President d'HOSBEC i Conseller delegat de Port Hotels.
Leire Bilbao Consellera delegada de Visit Benidorm.
Nuria Montes Consellera delegada d'HOSBEC.
Javier García Conseller delegat d'Hotels Magic Costa Blanca.
Federico Fuster Conseller delegat de Grup Fuster Hotels.
Pere Joan Devesa Conseller delegat d'Hotels Poseidón.
Josep Devesa Hotels Poseidón.
Domingo Nualart Conseller delegat de Flamingo Beach Resort.
Carmen Sahuquillo Directora Màrqueting Turisme Comunitat Valenciana.
José Mancebo Director del Patronat de Turisme de Costa la Blanca.
La jornada de treball de hui ha començat amb la reunió amb els representants de Jet2, un dels operadors turístics britànics que més altra progressió han experimentat en els últims cinc anys, concloent que molts són els punts en comú que tenen estes dos destinacions turístiques tan allunyades però tan paregudes.
En la reunió mantinguda a continuació amb el governador d'Antalya, la delegació valenciana ha pogut prendre coneixement de quines són les dimensions d'esta important zona turística: una població aproximadament de 2,3 milions d'habitants, uns 650 km de costa i 200 banderes blaves en les seues platges; és una zona amb molt poca indústria contaminant i per tant té molt poc nivell de pol·lució tant ambiental com marítima sent a més el 60% de la seua superfície forestal.
En el panorama turístic, ara mateix els mercats més importants en Antalya són els russos, seguit dels britànics i alemanys. Disposen d'un ampli dossier de mercats orientals que els han permés mantenir uns òptims nivells de comercialització durant la crisi de la primavera àrab.
Una de les diferències més importants és la implicació pública en l'enlairament d'Antalya com a destinació turística segons ens han informat. La inversió del govern turc és de 30 € per cadascun dels passatgers que visiten el país precisament per a superar la situació de crisi generada després dels atemptats de l'any 2016. A més disposa d'amplis avantatges fiscals i de concessió com disposar de sòl gratis per a la construcció i explotació d'establiments hotelers i afavorix la inversió estrangera.
En l'àmbit empresarial són molts els punts en comú i problemes que Tots dos col·lectius compartixen. En la visita s'ha mantingut una interessant trobada amb l'Associació Hotelera d'Antalya en la qual s'ha compartit Informació sobre clàusules de paritat de preus amb les OTAS, les reclamacions falses dels clients britànics, la dependència amb l'operació turística (a Antalya és del 70%) el problema de les plataformes digitals d'economia 'col·laborativa' i la falta de mà d'obra qualificada, així com la dificultat per a trobar treballadors del sector. La principal diferència és l'estacionalitat de l'activitat, que en Antalya abasta sis mesos a l'any i la poca integració dels turistes en la vida de la ciutat.