EL TEMPS A BENIDORM ARA

10

13:19 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Cel clar

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La diputada provincial de Benestar Social, corporació i associació despleguen una pancarta en el Dia Mundial de la Salut Mental

Benidorm suma la seua veu a AFEM i reclama educar per a frenar l'avanç de les malalties mentals i aconseguir la inclusió

10 octubre 2018
Benidorm suma su voz a AFEM y reclama educar para frenar el avance de las enfermedades mentales y lograr la inclusión

L'Ajuntament de Benidorm ha sumat hui la seua veu a la de l'Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Marina Baixa (AFEM) per a reclamar mesures que permeten frenar l'avanç i incidència d'estes patologies i aconseguir la inclusió dels qui les patixen, començant per l'educació en les aules. Esta ha sigut una de les reivindicacions que ha realitzat el col·lectiu durant la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental i que està vinculada al lema d'enguany: 'L'educació inclusiva. Salut Mental positiva'.

La diputada provincial de Benestar Social, Carmen Verdú, ha sigut l'encarregada de llegir el manifest commemoratiu en un acte en el qual també ha participat l'alcalde, Toni Pérez, i que s'ha celebrat en el Saló d'Actes de l'Ajuntament. A l'acte també han assistit la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca; membres de la corporació; la presidenta d'AFEM, Ma Consolació Muro; el director del Complex SocioAssistencial Doctor Esquerdo d'Alacant, José Luis Villar; personal d'AFEM; i usuaris de l'associació i dels centres CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social) i CEEM (Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental) de Benidorm. Previ a este acte s'ha desplegat en el balcó de l'Ajuntament una pancarta commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental.

La responsable de Benestar Social de la Diputació Provincial d'Alacant ha valorat "la tenacitat i treball" realitzat per AFEM i els seus col·laboradors perquè "d'una vegada per sempre la visibilitat de les malalties mentals s'aconseguisca sense etiquetes i sense estigmes", alguna cosa en el que han de treballar-se "des dels estadis més primerencs de l'educació" ensenyant així als més xicotets "valors com la tolerància" i a "admetre la diversitat i estimar a estes persones".

Verdú ha afegit que també és necessari aconseguir "la inserció laboral sense barreres"; i ha animat AFEM a seguir "lluitant per a trobar ressò i suport per a nous plans individualitzats d'atenció, així com poder comptar amb cases tutelades per a aconseguir la màxima autonomia de tots els malalts". Tot seguit, ha reafirmat el compromís de l'organisme provincial de seguir donant suport a l'associació.

Un suport a AFEM que també ha ratificat l'alcalde, qui ha destacat que al suport de Benidorm se suma també el d'altres Ajuntaments de la comarca. Toni Pérez ha assegurat que "visibilitzar la realitat" que suposen les malalties mentals és "una tasca diària, que exigix molt d'esforç", ja que "la reivindicació és permanent com ha de ser-ho l'escolta activa de les administracions".

L'alcalde ha destacat que la província d'Alacant ha sigut tradicionalment "pionera i avança" en infraestructures d'atenció a les persones amb malaltia mental, i ha afegit que a "Benidorm tenim la gran fortuna de comptar instal·lacions específiques per a açò i amb un col·lectiu com AFEM".

Estimacions de l'OMS respecte a les patologies mentals

Durant l'acte de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, la psicòloga d'AFEM, Vicenta Benlloch, ha repassat els principals trastorns que es tracten en l'associació, així com la seua incidència sobre la població global. En la seua exposició, ha recalcat que "cal frenar les previsions de l'OMS" que afirmen que "en els pròxims anys els trastorns mentals seran la principal causa de discapacitat en el món". Per a frenar esta tendència, "cal treballar en l'aula" perquè, des de l'edat escolar, les persones "tinguen capacitats per a afrontar una realitat cada vegada més canviant".