EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

17:17 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Núvols alts

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm serà la primera ciutat a engegar l''Escola de Friquis' de la UMH

19 octubre 2016
Benidorm será la primera ciudad en poner en marcha la ‘Escola de Frikis’ de la UMH

L'objectiu és promoure l'estudi de les ciències entre els més xicotets

La Regidoria d'Educació, en col·laboració amb el Centre de Recerca Operativa (CIO) de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx engegarà a Benidorm l''Escola de Friquis' per a promoure entre els més xicotets l'estudi de disciplines tan capdavanteres com a ciència, tecnologia, matemàtiques i enginyeria. Benidorm serà la primera de les ciutats en què s'impulsarà el projecte.

Este matí, l'Ajuntament de Benidorm i la UMH han signat l'acord de col·laboració que permetrà que l'Escola de Friquis entre en funcionament este mateix curs. L'alcalde, Toni Pérez, acompanyat pel rector de la universitat, Jesús Pastor i el director del CIO, Federico Botella han presentat el projecte que es posarà en funcionament este mateix curs, 2016-2017.

Toni Pérez ha justificat l'aposta pel desenvolupament d'estes disciplines en la defensa que es fa en l'actualitat d'allò que és intel·ligent. "Són moltes les veus que parlen –ha dit l'alcalde- d'intel·ligència, ciutat intel·ligent, destinació turística intel·ligent, platges intel·ligents" i el que volem és que tota eixa intel·ligència "es bolque en la ciutadania", per açò Ajuntament i Universitat han signat este conveni que permetrà la promoció de "ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques entre els nostres escolars de 7 a 12 anys".

Respecte a les matèries que abasta l'Escola de Friquis, el rector de la UMH ha incidit en el retard d'Espanya respecte als països més desenvolupats, citant l'exemple dels Estats Units o Regne Unit en què estes matèries ja es tracten en l'ensenyament primari. O a Xina, on es pretén que els més xicotets aprenguen llenguatge de programació. Jesús Pastor, defensa que ciència, tecnologia, matemàtiques, enginyeria estan classificades a tot el món "com a professions de futur" i on hi haurà una major "demanda de titulats universitaris". "Curiosament" a Espanya és on "menys alumnes en tenim". Pastor, a més, ha posat l'accent en el nombre mínim de dones que es matriculen en estes matèries, comparat amb el d'homes. Per açò, "a partir de l'Escola de Friquis" hem de començar a revertir-ho perquè "en el futur siguem un país que puga competir amb els més avançats".

Federico Botella, per la seua banda, ha confirmat les previsions de futur que establixen "una demanda de 750.000 llocs de treball" per a l'any 2020 i molt més superiors en el 2030.

Les activitats l'Escola de Friquis es desenvoluparan en horari extraescolar. Sobre este tema, ha subratllat Toni Pérez, "l'Ajuntament posarà a la disposició del projecte una aula en el Centre Social 'José Llorca Linares' dotada amb els mitjans necessaris". Hi haurà "amplitud d'horaris" perquè puguen inscriure's el nombre més gran de xiquets i Educació proveirà d'un fons d'ajudes perquè a les famílies "els siga el menys onerós", la matricula en esta activitat té un cost previst de 60 euros.