EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

07:13 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Es recull com actuar davant 10 tipus d'emergència per a donar resposta ràpida i eficaç garantint la seguretat de persones, béns i entorn

Benidorm presenta a Dinapsis el seu nou del Pla Municipal d'Emergències

17 febrer 2020
Benidorm presenta en Dinapsis su nuevo del Plan Municipal de Emergencias

A mitjà termini es vol implantar una gestió telemàtica en la qual operen de manera coordinada tots els agents implicats

L'Ajuntament de Benidorm ha presentat hui públicament l'actualització del Pla Territorial Municipal d'Emergències, que s'ha elaborat de la mà de Dinapsis Operation & Lab, registrat ja davant la Generalitat Valenciana, i que fa algunes setmanes es va entregar a tots els agents públics i privats implicats en la gestió de situacions d'emergència. L'alcalde, Toni Pérez; el director de Dinapsis, Joaquín Marco; el TAG de Seguretat Ciutadana i Emergències de l'Ajuntament, Manuel López; i el tècnic de Dinapsis, Miguel Balaguer; han sigut els encarregats de presentar el nou document.

Una presentació a la qual han acudit, entre altres, el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez; l'Intendent de la Policia Local, Luis Martín Arévalo; el Consell Veïnal i diverses entitats empresarials i cíviques de la ciutat.

L'alcalde ha destacat que l'actualització del Pla Municipal d'Emergència és "un exemple de col·laboració públic-privada", en la qual Benidorm ja és referent en matèria turística i de gestió de l'aigua. Pérez ha indicat que esta actualització del Pla té "el seu punt d'inflexió" en el projecte de 'Resiliència Urbana', la fase de diagnosi de la qual s'ha elaborat conjuntament amb Dinapsis, i que ha permés detectar les estructures crítiques i les principals vulnerabilitats de Benidorm en situacions d'emergència per a anticipar les respostes més eficaces.

A partir d'este diagnòstic, este Pla Municipal planifica els mitjans tècnics i humans dels quals disposa la ciutat i establix "de manera clara i diàfana" com actuar davant situacions d'emergència per a "garantir la qualitat de vida, la seguretat i el benestar fonamentalment de les persones" i també de l'entorn i els béns.

Segons ha explicat el TAG de Seguretat Ciutadana, a més de garantir aqueixa seguretat l'objectiu del pla és aconseguir "la volta a la normalitat en el menor temps possible". Per a això, el Pla establix una operativa basada en l'actuació "coordinada de tots els agents implicats" en la gestió d'estes situacions com puguen ser Ajuntament, Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, mitjans sanitaris, Servicis Tècnics, concessionàries, empreses subministradores de servicis, i Generalitat Valenciana.

El tècnic de Dinapsis, per la seua banda, ha resumit el contingut del Pla en el qual "s'analitzen 10 riscos" que pot patir la ciutat i "el seu grau d'afecció". Entre els riscos analitzats estan inundacions, transport de mercaderies perilloses, accidents greus, incendis forestals, esdeveniments amb gran concentració de persones, o episodis de contaminació marina accidental. El Pla establix l'operativa a seguir davant cadascuna d'estes situacions sobre la base del nivell d'emergència que es decrete i que van de l'1 al 3. Els dos primers nivells d'emergència es gestionen directament amb recursos propis, mentre que en el tercer es recorre també a recursos externs i és la Generalitat Valenciana la que dirigix i coordina.

Balaguer ha avançat que una vegada actualitzat el Pla d'Emergències "el futur a mitjà i llarg termini passa per la sensorització" de tots els servicis -35- i infraestructures crítiques -484- perquè a través d'eines tecnològiques tots els agents implicats disposen de manera immediata de tota la informació en dispositius mòbils perquè la presa de decisions siga més àgil i eficaç. Una sensorització que ja opera en la gestió dels servicis del cicle de l'aigua, tal com ha traslladat el director de Dinapsis.

Referent a això, l'alcalde ha incidit en la conveniència d'"aplicar la tecnologia i la innovació perquè este Pla Municipal puga arribar de manera més clara i diàfana" no sols a les parts implicades sinó també al conjunt de la població; al mateix temps que ha anunciat que "continuarem aprofundint" en la col·laboració públic-privada en este àmbit en sintonia amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 17 de l'ONU: Aliances per a aconseguir objectius.