Benidorm és una ciutat de sol i platja que impressiona amb els seus imponents gratacels que s'unixen per a formar un colpidor 'Skyline', a més de caracteritzar-se per la seua exquisida i variada gastronomia, el seu oci i esport i els abruptes paratges de la Serra Gelada. Però no solament açò! A més, es posiciona com a destinació de busseig de primeríssim nivell amb un fons submarí que és un paradís per als amants d'este esport.
Així ho ha explicat hui Laura García, Tècnic en Promoció de la Fundació Turisme de Benidorm, durant la presentació de la destinació com a lloc ideal per al busseig, en un acte que va tindre lloc al Real Canoe Natació de Madrid, i durant el qual es va presentar també la Fira de Busseig Dive Travel Show, que se celebrarà el 4 i 5 de març al Pavelló de Cristall de la Casa de Campo de Madrid. Van assistir, a més, Ingrid Riera, Directora de la revista Buceadores, Miguel Lozano, Subcampió del món d'apnea i representants dels dos centres de busseig de Benidorm, Diving Stones i Nisos Benidorm.
Luxe per a la pràctica de submarinisme
Benidorm ha sigut des de fa anys una destinació idònia per a la pràctica del busseig. Però en els últims anys s'ha promocionat més esta activitat que atrau centenars de turistes cada any. I és que esta destinació compta amb dos atractius insuperables: d'una banda la climatologia i, per un altre, la transparència de les seues aigües i la bellesa dels seus fons marins.
Benidorm registra una temperatura anual d'entre 18 i 20 graus, la qual cosa permet la pràctica del busseig pràcticament tot l'any gràcies a l'agradable temperatura de les seues aigües. A açò cal afegir que compta amb grans bancs de Posidònia, planta aquàtica que manté l'aigua clara i neta i permet una àmplia molta visibilitat.
"Enguany Benidorm seguix treballant a posicionar-se com a lloc idoni per a submergir-se en les seues aigües transparents gràcies a la increïble oferta submarina que encara està per ser descoberta. Un dels principals atractius dels fons benidormers és la gran part de la superfície que es troba sota protecció del Parc Natural de la Serra Gelada, des de fa ja més de deu anys", va explicar García.
En terra, este parc natural s'estira des de Benidorm fins a l'Albir i es compon d'uns imponents penya-segats de més de 300 metres d'altura que es desplomen sota la superfície de l'aigua. Així mateix, aconseguix la isòbata 20 metres, sent esta la profunditat mitjana de la majoria d'immersions de la zona.
Dins del recinte natural es troben els punts de busseig més emblemàtics d'Alacant, com la Llosa, La Cova de l'Elefant, l'Illa Mitjana i l'Illa de Benidorm -la principal protagonista, que oferix 11 immersions úniques-, a cada quin més atractiva. En totes les immersions es pot gaudir de la companyia de les castanyoletes, sargs, oblades, gèrrids, salpes, morenes, polps i amb la presència ocasional de grans boles de barracudes, peixos de lluna i cavallets marins.
"Per tot açò és que volem promocionar esta oferta tan diferent de Benidorm, que estem segurs enamorarà tant als fanàtics del busseig i del submarinisme com als quals recentment s'inicien, ja que descobriran el paradís tenim en les aigües de la nostra ciutat", va assegurar García. En efecte, Benidorm compta amb rutes de busseig per a tots els nivells i oferix escoles infantils per a principiants.
Immersió envoltada de xicotetes criatures a la Cova d'Elefant
El busseig més peculiar del Parc Natural de la Serra Gelada porta a visitar dos coves: la Cova de l'Elefant i la Cova dels Nans, ambdós situades als peus dels penya-segats de la serra. L'entrada de la primera cova, la principal, es troba a 12 metres de profunditat, i compta amb una càmera repleta d'estalactites i amb una bambolla d'aire que permet eixir i meravellar-se de tot el que envolta. La segona, de menor grandària, compta amb una altra bambolla en què es pot eixir a respirar l'aire fresc, on abans se situaven les set estàtues de nans que van donar nom a este accident, encara que ara solament queda una.
Ambdós coves estan repletes de sortints tamisats de coral taronja i xicotetes foradades que la fan veritablement atractiva. Per als afeccionats a la fauna es troben innombrables entreteniments, donada a l'abundància de xicotetes criatures, com a cucs poliquets i nombrosos nudibranquis i caricaus gambetes.
Un busseig entre cefalòpodes a l'Illa Mitjana
Un altre lloc idíl·lic per a la pràctica de busseig és l'Illa Mitjana, també coneguda com l'Illa dels polps per la gran presència de cefalòpodes que poblen els seus fons. L'illa emergix des dels 26 metres de fons. Durant el busseig es poden delectar els paisatges i la fauna que l'envolten. L'illa es caracteritza per diferents factors en el nord i en el sud:
La cara nord-oest, la que apunta cap a terra ferma, presenta uns fons rocosos amb una profunditat que no supera els 10 metres.
El costat oposat, orientat al mar obert, es determina per un important tall fins als 25 metres, freqüentat pel blau d'espècies peculiars com els peixos de lluna.
El símbol distintiu, l'Illa de Benidorm
Finalment, a tan sols 2 milles de la costa, l'illa de Benidorm de tan sols 6,5 hectàrees de superfície, és també una de les millors zones de busseig de tota la província d'Alacant. Així mateix, és un dels llocs més freqüentats d'esta regió del país per afeccionats al busseig.
La immersió estrella entorn de l'Illa és La Llosa. Una immersió que encavalca tant les trobades com les emocions. El bussejador pot gaudir fins a 25 metres d'immersió amb magnífiques parets de coral en la cara este de l'illa.
En este sentit, Miguel Lozano, expert bussejador, comenta: "Benidorm es caracteritza per diversos avantatges, primer de tot pel clima de l'aigua, ja que es manté durant mesos, i açò crea una continuïtat d'apnea. D'altra banda, l'Illa de Benidorm té bona accessibilitat a la costa, i encara que venja el vent de ponent i llevant, sempre podem practicar apnea, en un costat o un altre, depenent d'on procedisca el vent. També, té bona profunditat, al voltant de 35-40 metres i, finalment, no hi ha corrents forts".
Per a un busseig més relaxat, la millor opció és Punta Garbí, també conegut com a Llebeig. Es tracta d'un busseig amb una profunditat mitjana de 15 metres, que porta a recórrer una plataforma rocosa. Esta immersió és tot un aquari, gràcies a la quantitat de fauna que es congrega en la zona.
Finalment no s'ha d'oblidar dels Arcs, en el fons dels quals despunten grans roques repletes de cornises i esquerdes que donen joc al bussejador. La profunditat és de 10-12 metres i hi ha presència de congres, morenes, llagostes i polps.
Dive Travel Show
Els amants del mar no es poden perdre la Fira de Busseig Dive Travel Show que se celebrarà el 4 i 5 de març en el Pavelló de Cristall de Madrid i que enguany acollirà un workshop de Foto i Vídeo submarí que mostrarà l'amor al mar dels seus autors. Arturo Telle, Mónica Sagrera, Txema Vega o Paco Candela són alguns dels qui explicaran les seues experiències en l'aigua. A més, la Fira comptarà amb una conferència d'Alex Cornelissen, director general de Siga Shepherd Global. Una associació internacional que lluita per la conservació de la fauna marina.
Un altre dels esdeveniments destacats és el She Lives "Unides per una mateixa Passió", una taula redona de dones que es dediquen al món del mar que compartiran les seues impressions i punts de vista.
La Fira de Busseig també exposarà més de 100 fotografies de l'exposició de Busseig Ibèric, a més de les 5 col•leccions guanyadors de l'Open Cap de Pals.
A més d'estes i moltes altres activitats, durant la celebració de la Dive Travel Show es donaran a conéixer els premiats del concurs de fotografia Fotosub Corals del Món en el qual pot participar qualsevol persona que faça fotografia submarina. El termini de participació està obert fins al 25 de febrer i compta amb premis en metàl·lic.
Per a més informació: www.divetravelshow.es