Els tres punts de Llevant, Ponent i La Cala van registrar més de 8.600 usuaris al juny, juliol i agost
Benidorm millora els punts de platges accessibles amb la incorporació de tres cadires amfíbies
L'Ajuntament de Benidorm ha millorat els punts de platges accessibles de la ciutat amb l'adquisició de tres noves cadires amfíbies per als usuaris. Les cadires han suposat una inversió de 18.165 euros i per al seu finançament s'ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge.
El Consistori ha anat millorant este servici al llarg dels anys, augmentant el nombre de cadires amfíbies, el personal de suport i salvament, equipament, etc. "i és el nostre compromís continuar treballant per l'accessibilitat i l'eliminació de barreres arquitectòniques de les nostres platges". Així s'ha expressat l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, durant la visita feta hui al punt de platges accessibles del Parc d'Elx, on s'ha dut a terme la presentació dels nous elements.
Així, la millora en qüestió ha consistit en la incorporació de dos cadires amfíbies per a adults amb una capacitat de càrrega de 125 quilos i una cadira amfíbia XXL amb capacitat de càrrega de 220 quilos. Cadascun dels punts de platja accessible comptarà amb una de les noves cadires, si bé la del model XXL se situarà en el punt de la Cala.
Els punts de platges accessibles de Benidorm tenen un horari d'obertura a l'estiu molt ampli, des de les 9.30 fins a les 18.30 hores de l'1 de juny al 30 de setembre, mentre que en el període d'hivern l'horari és de 10 a 14.30 hores la resta de l'any, a excepció del 15 de gener al 14 de febrer, que romanen tancats.
Cadascun dels punts disposa d'una sèrie d'elements que faciliten el bany adaptat i l'estada en les instal·lacions corresponents. Així, en cada lloc hi ha una rampa d'accés, una passarel·la que connecta amb la rampa d'accés a la mar, un vestuari adaptat i un lavabo adaptat, tres cadires amfíbies, tres jocs de crosses amfíbies de diferents talles, tres socorristes com a personal de suport per al bany i boies que delimiten la zona de bany.
Toni Pérez ha indicat que el turisme accessible "no és solament l'eliminació de barreres físiques, sensorials o de comunicació, sinó que té per finalitat aconseguir que els entorns, productes i servicis turístics puguen ser gaudits en igualtat de condicions per qualsevol persona amb discapacitat o sense". En eixe sentit, l'alcalde ha ressaltat "l'esforç que des de fa anys estem realitzant per a aconseguir-lo, que s'ha materialitzat en nombroses inversions i actuacions en favor de l'accessibilitat".
Pérez, a més, ha insistit que "des de l'Ajuntament i l'empresa concessionària mantenim un contacte permanent amb els usuaris de les platges accessibles per a arreplegar els seus suggeriments de cara a millorar encara més el servici, que compta amb una valoració altíssima per part de les persones i familiars que fan ús d'ell, sobretot referent a l'atenció que reben per part del personal dels tres punts".
Usuaris a l'estiu
La satisfacció dels usuaris d'este servici queda reflectida en l'augment constant de les xifres de persones que l'utilitzen. Si en els mesos de juny, juliol i agost de l'any passat el nombre d'usuaris va ser de 7.128 banyistes, en els mateixos mesos d'enguany la xifra ha ascendit a 8.684 usuaris. Més de 1.500 banyistes més.
Així, al juny van ser 2.840 usuaris, al juliol 3.216 i a l'agost 2.628. Per punts de platges accessibles, el de la Cala va registrar 958 banyistes en el total dels tres mesos, el de Llevant va aconseguir els 2.544 i el del Parc d'Elx va obtindre les xifres més elevades amb un total de 5.182 persones.