EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

17:59 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

És una de les mesures per a adequar l'ús de les platges a les noves recomanacions sanitàries, la qual cosa reduirà també en el consum d'aigua de la mar

Benidorm instal·larà sensors en bona part dels rentapeus de les platges per a evitar que s'accionen manualment

22 juny 2020
Benidorm instalará sensores en buena parte de los lavapies de las playas para evitar que se accionen manualmente

A instàncies de l'Ajuntament de Benidorm, l'empresa concessionària de la gestió integral de l'aigua, Hidraqua, instal·larà sensors de moviment en 35 rentapeus de les platges de Llevant i Ponent dins de les mesures proposades per a "adequar l'ús i gestió de les platges a les recomanacions i normativa relacionada amb la Covid-19". L'edil de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat que "estos sensors vénen a millorar i reforçar les mesures preventives i de seguretat ja implantades, i que es van posar en marxa des del mateix moment que es van obrir les platges dilluns passat, 15 de juny".

En este sentit, De Zárate ha explicat que "des del primer moment els rentapeus han estat funcionant, encara que amb restriccions per a garantir que els usuaris guarden la distància de seguretat mentre els utilitzen". Concretament, "en els blocs de rentapeus amb deu assortidors només hi ha actius dos; i un, en els blocs que tenen cinc canelles; una limitació que mantindrem".

El regidor de Cicle de l'Aigua ha explicat que la instal·lació d'estos sensors de moviment "només es pot realitzar en els rentapeus model Benidorm, que són els platejats i allargats que compten amb 10 o 5 assortidors segons la grandària". "Lamentablement –ha afegit–, no podem fer el mateix amb el model de Conselleria, per la qual cosa en aqueixos rentapeus blancs (instal·lats en el Mal Pas i part de la platja de Ponent) inhabilitarem un dels assortidors, a eliminar el polsador per a evitar que els usuaris el toquen i a deixar l'assortidor lliure les hores que la platja estiga oberta, perquè és l'única manera de garantir la distància social".

Tal com ha detallat l'edil, amb la instal·lació d'estos sensors de moviment "els assortidors que estiguen actius només oferiran aigua marina quan l'usuari el precise, sense necessitat d'accionar el polsador i durant un temps programat". A més, "en funcionar només quan és necessari, reduirem el consum d'aigua marina, que és la que empren tots els rentapeus, i amb això minorarem també el consum elèctric necessari per a captar aqueixa aigua de la mar i portar-la fins als rentapeus".

De Zárate ha recalcat que "es tracta d'una solució altament eficient, perquè a més els sensors de moviment funcionen a través energia solar, per la qual cosa novament les nostres platges tornen a ser un referent, com ja ho van ser quan aconseguim que tots els rentapeus deixaran de funcionar amb aigua potable i ho feren amb aigua de la mar".