EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

02:12 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Per a garantir la seguretat, es restringirà l'accés a la plaça del dilluns 10 al divendres dia 14

Benidorm instal·la la setmana vinent la nova il·luminació del Castell i els sistemes per a airejar les restes arqueològiques

06 febrer 2020
Benidorm instala la próxima semana la nueva iluminación del Castell y los sistemas para airear los restos arqueológicos

D'ací a poc temps es col·locaran els panells informatius sobre els vestigis

L'Ajuntament de Benidorm instal·larà la setmana vinent la nova il·luminació de la plaça del Castell i els sistemes de ventilació mecànica de les finestres que protegixen les restes arqueològiques visibles de l'antiga fortificació. La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha explicat que "es tracta dels treballs que quedaven pendents d'executar dins de l'obra d'intervenció arqueològica que ha permés recuperar i fer valdre els vestigis de l'antiga fortificació que va presidir la Punta Canfali".

Pellicer ha indicat que "no vàrem poder fer estos treballs abans de l'obertura pública de la plaça, el passat 29 de novembre, perquè estàvem a l'espera de rebre estos subministraments".

La responsable de Patrimoni Històric ha assenyalat que per a "garantir la seguretat dels usuaris, s'ha decidit restringir l'accés a la plaça durant els cinc dies que duraran els treballs, des de dilluns que ve 10 de febrer al divendres dia 14".

Segons ha detallat durant els treballs, es retirarà l'enllumenat provisional instal·lat en la pèrgola, que serà substituït per projectors definitius, i també es dotarà de connexió a la xarxa d'energia elèctrica municipal a diversos quadres elèctrics per a cobrir les necessitats de les activitats que es desenvolupen en la plaça. Així mateix, s'instal·laran i testaran les màquines de renovació de l'aire de les finestres arqueològiques tancades per a evitar que es genere humitat que impedisca vore amb detall les restes protegides.

Pellicer ha avançat que "en les pròximes setmanes es col·locaran els panells informatius que explicaran cadascuna de les restes conservades de l'antiga fortificació, així com una explicació del conjunt del jaciment i evolució del Castell".

L'edil ha recordat que les excavacions han permés trobar vestigis dels diferents moments constructius de la fortalesa: època baixmedieval (segle XIV, moment fundacional de Benidorm), mitjançats del segle XVI i època moderna (segle XVIII). Estos vestigis s'han remarcat a través de finestres i sòls de cristall xafable. Concretament s'han deixat a la vista les restes de la muralla baixmedieval de Llevant i Ponent; l'aljub amb abeurador associat; un tram d'escala del segle XVIII que permetia accedir a la planta superior del castell i de la muralla moderna; i la muralla de tancament, part del fossat i un dels murs de la torre de Llevant. A més, s'ha instal·lat un paviment corregut diferenciat que marca l'alineació de l'estructura del castell en època moderna (segle XVIII). Este paviment es conjuga amb la calçada portuguesa present en tot el Castell i amb el granit en escaquer de la pèrgola central. Una pèrgola que creix en amplària respecte a l'anterior, i que es complementa amb un mobiliari succint i avantguardista.

A més, en la Replaceta del Castell s'ha instal·lat una rosa dels vents de granit i bronze en la qual es mostren les principals fites locals i geogràfics de cada punt cardinal, així com els exemplars de fauna autòctona més singulars que es poden trobar en estos.

Finançament del projecte

El 'Projecte d'intervenció arqueològica i de construcció de la recuperació i realçada del Castell de Benidorm' ha suposat una inversió d'1,2 milions d'euros. D'ells, 500.000 euros corresponen a una subvenció de fons europeus a través de la línia d'ajudes per a la protecció o recuperació del patrimoni cultural valencià del Programa Operatiu FEDER 2014-2020.

Més enllà de l'actuació arqueològica, el projecte ha fet possible consolidar la Punta Canfali en el seu vessant de Llevant, amb la instal·lació de 18 metres que asseguren l'estabilitat del promontori.