EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

10:39 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Cobert con lluvia

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els primers resultats reflectixen una diferència de la velocitat del vent entorn del 40% segons l'altura i apunten al fet que seria factible crear immobles amb eixes característiques

Benidorm instal·la en l'InTempo un anemòmetre per a conéixer la viabilitat de construir edificis autosuficients en matèria d'energia

26 gener 2024
Instalación del anemómetro en edificio In Tempo Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm ha instal·lat un anemòmetre en el terrat de l'edifici InTempo, el gratacel més alt de la ciutat, amb l'objectiu d'esbrinar la viabilitat que es construïsquen edificis autosuficients en matèria d'energia. No és el primer dispositiu que s'instal·la d'estes característiques, encara que si el que ho fa a més altura, en sobrepassar els una mica més de 200 metres sobre el nivell de la mar que té esta construcció.

L'anemòmetre és un aparell emprat per a mesurar la velocitat del vent i, en este cas és el tercer que s'instal·la a diferents altures. El primer d'ells es troba quasi al nivell del sòl; hi ha un altre més en el terrat d'un edifici i este tercer situat en l'InTempo. Tots ells en la zona de Ponent.

La instal·lació del dispositiu respon a un estudi que s'està fent conjuntament entre la Universitat d'Alacant, TM Grup Immobiliari i l'Ajuntament de Benidorm per a conéixer les possibilitats de l'edificació d'immobles autosuficients en matèria energètica. El dispositiu ja ha sigut col·locat per la mercantil TM en virtut d'un conveni urbanístic amb el consistori i ja rep les primeres dades.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, que va visitar el lloc en el qual s'ha emplaçat el nou dispositiu ha explicat que "portem registrant dades des de fa tres anys, les 24 hores del dia, cada dia de la setmana i ja s'han extret les primeres conclusions i valoracions".

En eixe sentit, Benjamín Torres, del Departament d'Enginyeria Civil de la UA, ha apuntat que "amb eixes dades dels quals ja disposem de mesuraments anteriors es pot avançar que és factible construir un edifici autosuficient en termes d'energia a Benidorm".

Torres també ha avançat algunes conclusions de les dades obtingudes en este temps, com per exemple que "el vent bufa habitualment en paral·lel a la línia de costa o perpendicular a eixa línia". I també que "hi ha molta diferència en les velocitats del vent en funció de si es mesura al nivell de la mar o en altura". Una diferència que ha xifrat en "un 40% o més". "Si en el sòl bufa vent a una velocitat de 40 km/h, en el terrat de l'InTempo pot estar bufant a 90 km/h. "Com més altura, més diferència de velocitat hi ha" precisava.

Conéixer la velocitat i direcció del vent a diferents altures servix també "per a saber com, a quin nivell i amb quina orientació col·locar els dispositius que faran que el nostre edifici estalvie energia i eixes dades ja ens han avançat que la diferència entre situar-los arran de terra o en altura és molt important" finalitzava Torres.