Valorat en prop de 300.000 euros, compta amb una subvenció del Ministeri, planteja avançar en la digitalització i aconseguir a més de 550 establiments potencials
Benidorm inicia al novembre la implantació de 'Phygital', el projecte per a impulsar les vendes en el teixit productiu
L'Ajuntament trasllada els detalls sobre l'operativa d'esta eina a responsables d'AICO, Abreca i Hosbec.
L'Ajuntament de Benidorm iniciarà este pròxim mes de novembre el desplegament de 'Phygital', projecte orientat a impulsar les vendes i el turisme de compres en les zones comercials de la ciutat amb més afluència. Seguint el calendari d'implantació, este matí s'han traslladat tots els detalls sobre l'operativa d'esta eina als responsables de les associacions empresarials AICO, Abreca i Hosbec, en una reunió en la qual han participat la regidora d'Innovació, Aida García Mayor, i l'edil de Comerç, Javier Jordá.
García Mayor ha explicat que amb este projecte es crea "un centre comercial virtual als carrers de Benidorm", que "ja en la seua primera fase abasta moltes de les principals vies comercials" de la ciutat, en les quals "el flux de persones és major". De fet, s'estima que només en l'àrea d'influència triada per a esta primera fase es localitzen més de 550 establiments potencials. Una àrea comercial que inclou els carrers Tomás Ortuño, Russafa, Apol·lo XI, Gambo, Girona i Esperanto; les avingudes dels Ametlers i Martínez Alejos; el Passeig de la Carretera i la primera línia de les platges de Llevant i Ponent.
L'edil ha destacat que 'Phygital' comporta "molts avantatges a escala comercial i de la dada, ja que afavorirà un increment de les vendes en el nostre teixit productiu i una fidelització del client"; al mateix temps que ha agregat que "si tots el secundem i alimentem serà un projecte molt interessant a curt, mitjà i llarg termini".
Durant la reunió, Isidoro Pérez, director executiu de l'empresa responsable de 'Phygital', ha traslladat que es tracta d'"una eina provada i que funciona"; i la idea del qual ha sigut premiada tant pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç com per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).
A grans trets, este projecte es basa en uns sensors que detecten la presència de telèfons mòbils de forma anonimitzada en la zona d'influència. A partir de la detecció del terminal, es poden extraure dades interessants per a la gestió comercial i municipal com les hores de major trànsit en cadascuna dels carrers o les possibles variacions en diferents èpoques de l'any, la qual cosa afavorirà la presa de decisions a l'hora de programar activitats o accions.
Així mateix, l'eina també permet "conéixer més al client" i amb això "millorar les recomanacions" que se li fan. Unes recomanacions que arribaran via 'Whatsapp' als usuaris que es registren, siguen residents o turistes, i que estaran vinculades a l'oferta comercial, hostalera i d'allotjament de la zona.
Tal com ha explicat Pérez, l'experiència acumulada en els municipis en els quals ja està operativa els usuaris rebran estes alertes, ofertes o recomanacions sobre la base del seu perfil i "només quan estiguen en l'àrea d'influència, no quan siguen a les seues cases".
A més, a través de 'Phygital' es podran comunicar esdeveniments organitzats per l'administració local o les mateixes entitats empresarials i saber-ne els resultats.
Per a la implantació i desenvolupament de 'Phygital', l'Ajuntament ha obtingut del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç una subvenció de 165.326,52 euros procedents de fons Next Generation. Esta aportació de fons europeus suposa el 55% del cost del projecte; mentre que l'Ajuntament assumix amb recursos propis el 45% restant.