EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

06:23 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La cessió oficial se celebrarà este dijous, 21 de març, a les 18 hores en les confluències de les avingudes de l'Armada Espanyola i Xixo

Benidorm i l'Armada estrenyen llaços amb la cessió de l'hèlice d'una corbeta que lluirà en una rotonda de Ponent

18 març 2024
Benidorm y la Armada estrechan lazos con la cesión de la hélice de una corbeta que lucirá en una rotonda de Poniente

L'Ajuntament de Benidorm i l'Armada Espanyola estrenyeran encara més els històrics llaços que vinculen a totes dos institucions amb la cessió d'una hèlice de la corbeta 'Cazadora' (F-35) a la ciutat de Benidorm. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha explicat que s'estan ultimant els treballs d'instal·lació d'esta hèlice en una rotonda de recent construcció en la zona de Ponent, de cara a l'acte que se celebrarà este dijous, 21 de març, i on es farà oficial la cessió d'esta.

El primer edil ha indicat que el mateix tindrà lloc en la confluència entre les avingudes de l'Armada Espanyola i Xixo, a partir de les 18 hores, on l'hèlice lluirà a partir d'ara després d'haver sigut sotmesa a un exhaustiu procés de neteja i poliment. En el passeig marítim s'instal·larà a més una placa descriptiva amb algunes de les dades més rellevants d'este vaixell.

L'acte començarà amb l'hissat de la bandera d'Espanya en un pal instal·lat al costat de l'hèlice, per a descobrir a continuació la placa commemorativa de la cessió de l'Armada a la ciutat de Benidorm, ha indicat Toni Pérez, qui també ha convidat la ciutadania a participar activament en este acte oficial, "com a mostra de la gran vinculació i relació d'afecte i admiració de la nostra ciutat amb l'Armada i amb tot el relacionat amb la mar".

En este sentit, ha recordat que esta relació "es plasma i és palpable en diferents facetes, des dels nombrosos benidormers que han servit, treballat o manat en vaixells comercials o de guerra, com Vicente Roig, José Pérez Llorca o el conestable Francisco Zaragoza i Such, a monuments com el dedicat als Caiguts en la Mar", inaugurat l'any 1965. També ha recordat que, com a fruit dels vincles amb esta força armada, "ja vivim altres esdeveniments que també formen part de la història de Benidorm", entre els quals ha citat la concessió de la Creu al Mèrit Naval a la nostra patrona, la Verge del Sofratgel'any 2001; la imposició de la Medalla d'Or de la ciutat a l'Armada en 2017; o el lliurament de les seues banderes de combat a diversos navilis celebrades en el nostre municipi".

Amb posterioritat a la cessió oficial de l'hèlice de la corbeta 'Cazadora', la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm acollirà també el dijous, a les 20.15 hores, l'acte inaugural de les 'Jornades de la Mar 2024', que organitzen conjuntament el Consistori benidormer i la Fundació Frax de la Comunitat Valenciana, el Museu Naval i la Fundació Museu Naval.

En ella intervindran el vicealmirall Enrique Torres Piñeyro, director de l'Institut d'Història i Cultura Naval de l'Armada, i el capità de navili Juan Escrigas Rodríguez, director del Museu Naval de Madrid, que pronunciarà una conferència titulada 'Les dotacions de l'esquadra de Cervera després del combat de Santiago de Cuba'.

Sobre la corbeta "Cazadora"

La corbeta "Cazadora" (F-35), va ser el cinqué vaixell de la classe "Descubierta" que al costat d'altres cinc formaven la 21a Esquadrilla d'Escortes de l'Armada. Va ser construïda per l'empresa nacional Bazán en les drassanes de Ferrol i botada el 17 d'octubre de 1978, sent la padrina Amparo Illana de Suárez, esposa del llavors president del govern Adolfo Suárez.

Va ser entregada a l'Armada el 20 de juliol de 1981, establint la seua base a Cartagena. L'any 2004 va ser reconvertida en patruller d'altura adoptant la numeral P-78, traslladant la seua base a Las Palmas de Gran Canaria i tornant novament a Cartagena en 2012. Finalment, va ser donada de baixa el 26 d'abril de 2018 en l'Arsenal de Cartagena, després d'haver navegat durant els seus trenta-set anys de servici més de 566.000 milles en 3.507 dies de mar i haver recalat en un total de 83 ports nacionals i internacionals i visitat 25 països.

Va participar en les operacions d'embargament a l'Iraq, EUROMARFOR, Active Endeavour, Noble Centinela, UNIFIL, Indalo, Golf de Guinea i nombroses operacions de vigilància i seguretat marítima. Des de la seua conversió en patruller i fins que va ser baixa en l'Armada, va formar part de la Força d'Acció Marítima (FAM) que, dins de la Flota, està formada pel conjunt d'unitats que tenen per comesa principal preparar-se per a protegir els interessos marítims nacionals i el control dels espais marítims de sobirania i interés nacional, encarregant-se, amb un enfocament integral, d'assegurar la cooperació permanent amb els diversos organismes de l'Administració amb competències en l'àmbit marítim, la qual cosa constituïx la contribució de l'Armada a l'Acció de l'Estat en la Mar.

Etiquetes