El projecte a implementar a la ciutat aprofundix al 'Pla Benidorm DTI + segura' i part d'una tesi doctoral
Benidorm i la UA col·laboraran per a desenvolupar un 'programari' de gestió integral de les platges
L'Ajuntament de Benidorm i la Universitat d'Alacant (UA) col·laboraran en la implementació d'un projecte d'investigació que planteja el desenvolupament d'un 'programari' de gestió integral de les platges, que posteriorment es testarà i validarà en els arenals de la ciutat. A proposta de les regidores d'Innovació i Platges, Aida García Mayor i Mónica Gómez, la Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui el conveni entre totes dos institucions, en el qual s'establixen com s'implementarà i validar el projecte.
El conveni té una duració prevista de vint-i-quatre mesos i al seu terme "durant cinc anys" l'Ajuntament "tindrà un dret gratuït del prototip de l'aplicació informàtica del sistema de gestió".
La responsable de Platges ha recordat que "el mes de maig passat, l'Ajuntament va redefinir el Pla Director de la DTI per a adaptar-ho a la nova realitat sorgida de la crisi sanitària de la Covid-19, per a implementar mesures enfocades a recuperar l'activitat econòmica, atraure el turisme generant eixa confiança, i proporcionar un suport vital al teixit empresarial i social per a arribar reforçats i estar més ben posicionats durant l'activitat turística recobre la normalitat". Dins d'esta 'DTI + Segura' hi ha "una línia d'actuació de Smart Beaches, en el qual este estiu s'ha avançat a través del projecte 'Benidorm Beach Safety' amb el qual garantim l'ús de les platges a tota la població en condicions de seguretat sanitària i en el qual la tecnologia va jugar un paper molt destacat".
Ara, a través del projecte al costat de la UA, "a més dels paràmetres i línies d'actuació recollits en el Pla Director DTI + Segura en els quals ja s'està treballant, es vol desenvolupar un sistema de gestió integral que també pare atenció al monitoratge i supervisió de l'índex de seguretat, una altra de les línies d'actuació del Pla". Així, el sistema a desenvolupar "oferirà en tot moment informació real sobre els indicadors de salvament i seguretat, permetent una gestió més eficient de les nostres platges". Estos indicadors estan recollits en la tesi doctoral 'Índexs per a la gestió de les platges' d'Antonio Palazón, a partir dels resultats de les quals la UA ha proposat el desenvolupament del 'programari' de gestió.
Per la seua banda, la regidora d'Innovació ha incidit en què "des de l'Ajuntament posarem a la disposició d'este projecte els recursos humans i tècnics necessaris per a la correcta implantació del prototip de l'aplicació informàtica, així com els recursos que disposem".