L'actuació, amb càrrec al Fons de Renovació d'Hidraqua, ha tingut un cost de 94.710 euros i abasta un tram de 150 metres lineals en el Passeig de Llevant
Benidorm finalitza l'obra de renovació del col·lector de residuals en l'avinguda de Madrid per a acabar amb els abocaments i males olors
L'Ajuntament de Benidorm ha finalitzat l'obra de substitució d'un tram del col·lector d'aigües residuals de l'avinguda Madrid, en el Passeig de Llevant, amb la finalitat d'acabar amb les males olors i l'arribada d'aigües brutes a la platja cada vegada que hi ha un episodi de fortes pluges o un temporal.
Així ho ha avançat este matí el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, durant una visita feta al costat dels tècnics i responsables d'Hidraqua, l'empresa concessionària del Cicle Integral de l'Aigua a la ciutat.
L'actuació, amb un pressupost de 94.710 euros, va començar el mes de desembre passat i abasta un tram de 150 metres lineals, des de l'edifici Torre Principado fins a l'avinguda de l'Ametlla de Mar, segons ha precisat González de Zárate.
L'actuació ha sigut finançada amb càrrec al Fons de Renovació de la concessionària.
El problema tenia el seu origen no sols en l'antiguitat del col·lector sinó en què este tenia "poca inclinació", motiu pel qual "l'aigua no discorria com hauria de fer-ho i quan hi ha pluges amb una certa intensitat hem vist que eixia de les clavegueres i s'acumulava en el passeig i la platja".
La xarxa de clavegueram de l'avinguda Madrid estava formada per un col·lector de PVC de 315 mil·límetres de diàmetre, el funcionament del qual, "a causa d'eixa deficient pendent, generava freqüents emboces que s'agreujaven en episodis de pluja" ha indicat González de Zárate. L'obra ha consistit en la renovació d'este col·lector i s'ha aprofitat per a millorar el pendent augmentant la profunditat del mateix fins a connectar amb la xarxa de clavegueram de l'Ametlla de Mar.
González de Zárate ha assenyalat que l'obra "ha sigut senzilla i bastant ràpida d'executar, hem estat en els terminis que vam dir" perquè no oferia moltes complicacions per al trànsit rodat i "perquè s'ha executat en temporada baixa a les platges". En eixe sentit ha tornat a lamentar que "el que més ha costat" ha sigut l'autorització de Costes, que "va tardar molt a arribar". "Cada vegada que farem alguna obra beneficiosa per a la ciutat ens posen traves i no ens donen els permisos. I a més no ens donen cap ajuda a pesar que són actuacions que són de la seua competència" ha afirmat el regidor".
De qualsevol forma, el regidor del Cicle de l'Aigua ha insistit que la substitució del col·lector suposa "donar solució a un problema important per a la ciutat que mai ha solucionat qui li corresponia, i per això decidim fer-ho des de l'Ajuntament".
Esta obra es vorà complementada amb una altra actuació "molt reivindicada des de fa anys" i que executarà l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) en el primer trimestre d'enguany. "Es durà a terme quan el cabal d'aigües residuals siga el menor possible i consistirà a canviar tots els antics bombaments de l'avinguda del Mediterrani fins a l'Ametlla de Mar, amb el que millorem no sols en estalvi energètic sinó també econòmic i evitem que eixes aigües acaben a la platja".