L'edil de Platges exposa l'experiència de la ciutat durant la pandèmia amb el projecte 'Benidorm Beach Safety', i defensa la importància de la dada per a programar recursos i servicis
Benidorm, exemple de planificació i gestió intel·ligent i sostenible de les platges en el congrés Sun&Blue
Les platges de Benidorm van ser ahir analitzades com a exemple de planificació i gestió intel·ligent i sostenible durant la segona jornada del congrés Sun&Blue, la trobada professional sobre turisme i economia blava més important d'Europa, que després de tres jornades finalitza hui a Almeria. La regidora de Platges i Medi Ambient, Mónica Gómez, va ser l'encarregada de tancar la participació de Benidorm en este congrés, en el qual en taules de debat prèvies també van participar l'alcalde, Toni Pérez, i l'edil d'Innovació, Aida García Mayor.
Gómez va compartir taula de debat sobre 'Monitoratge i Gestió Intel·ligent de Platges: Cap a una nova Planificació Sostenible' amb Verónica Gutiérrez, directora general d'Innovació, Transformació Digital i Modernització en Ajuntament de Santander; la directora de Platges Barcelona Cicle de l'Aigua en Ajuntament de Barcelona, Patricia Giménez; Cándido Seba, responsable de la Plataforma Ciutat de Rota; i Bárbara Blaudt, directora de Planificació, Intel·ligència, Innovació i Competitivitat de Turisme en el Govern del Brasil.
Durant la seua intervenció, Gómez va relatar que la certificació de Benidorm en 2018 com la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificada del món va accelerar la implantació tecnològica iniciada tres anys abans, també a les platges. Dos anys després, amb la Covid, va arribar la gran prova de foc per a la gestió dels arenals, dissenyant-se el projecte 'Benidorm Beach Safety', amb el qual es va procedir a la parcel·lació de les platges i el control d'accessos i aforaments per a assegurar en tot moment el compliment de les normes sanitàries i garantir l'ús i gaudi dels arenals.
Eixa primera experiència de sanforització de les platges, va possibilitar una fita: saber en tot moment el nombre d'usuaris de les platges i el seu comportament, així com els accessos amb major demanda. Estes dades, als quals posteriorment s'han sumat els del projecte de comptatge d'usuaris, han permés comptar amb informació clau per a "la planificació i adaptació dels serveis i recursos de les nostres platges".
A estos projectes amb important pes tecnològic s'afigen les enquestes a peu de platja i en línia als usuaris, "gràcies a les quals sabem que hi ha un interés cada vegada major per la sostenibilitat i cura de les platges"; un interés que "reforcem amb campanyes i accions de conscienciació ambiental durant tot l'any".