EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

13:54 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'almirall Rodríguez Garat va conferenciar sobre el llegat de la gesta i l'alcalde Toni Pérez va destacar la comunió entre Benidorm i el mar

Benidorm es va convertir anit en la 'Llegua Zero' de la commemoració del 5é Centenari de la primera Circumnavegació

24 juliol 2019
Benidorm se convirtió anoche en la ‘Legua Cero’ de la conmemoración del 5º Centenario de la primera Circunnavegación

La conferència "El llegat de Juan Sebastián Elcano" va omplir l'aforament del Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.

Amb motiu de la presentació hui del 2n Premi d'Investigació Naval Miquel Llinares Barceló, ahir a la nit l'almirall director de l'Institut d'Història i Cultura Naval va dissertar sobre la gesta que en breus dies commemorarà els cinc-cents anys de l'eixida de l'expedició que va completar la primera volta al món.

El president de la Fundació Frax, organitzadora del premi, Matías Pérez Such, va saludar als assistents i va introduir la figura i trajectòria de l'almirall Juan Rodríguez Garat, fins fa nou mesos Cap de la Flota.

El conferenciant va expressar la seua passió i amor per Armada i per la Història per a assenyalar la repercussió de la gesta, així com "el valor, la tenacitat i la gosadia d'aquells homes en enfrontar-se al desconegut". Al mateix temps va fer una analogia entre els quasi tres anys de la primera circumnavegació i la Història d'Espanya demanant "normalitzar la nostra visió de la història". Va destacar la contribució de les Forces Armades espanyoles per a protegir la pau, "l'assoliment més gran que hem aconseguit", i va concloure assenyalant que a hores d'ara del segle XXI ni queden mars per explorar, ni terres per descobrir, ni regnes per conquistar, però sí que "mantindre eixe espai de llibertat, pobles que han de descobrir el seu camí i zones on no es vol bé el concepte de Civilització occidental i és en això on està hui el paper de les Forces Armades".

L'almirall va estar acompanyat en l'acte pel general del Comandament d'Operacions Especials, el coronel cap de la Guàrdia Civil, el subdelegat de Defensa, càrrecs de l'Armada, membres de la Corporació Municipal i patrons de la Fundació.

L'alcalde, Toni Pérez, va tancar l'acte. Va agrair a la Fundació Frax la iniciativa "de recuperar la nostra memòria", va destacar el gran acolliment dispensat pel poble de Benidorm a la conferència i va celebrar l'exposició de l'almirall coincidint amb ell en la composició del relat i les conclusions.

Toni Pérez va assenyalar la capacitat de Benidorm per a involucrar-se en les activitats del mar "en la Marina Mercant, amb més de cent cinquanta capitans, en l'Almadrava, calant les mediterrànies i atlàntiques, i en l'Armada", recordant al conestable Zaragoza.

"Tal vegada les nostres platges, les millors del món, han sigut les que han fet que Benidorm siga un d'aqueixos pocs pobles que al costat del mar l'hagen sentit tant i s'hagen bolcat en ell" va acabar dient l'alcalde Toni Pérez.