La iniciativa s'ha presentat este dimarts, amb alumnes del Bautista Lledó jugant al Castell, dins dels actes del ‘700 Aniversari’
Benidorm crea el ‘Joc de la Gavina’ per a difondre la seua història i espais emblemàtics entre els més jóvens

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, ha presentat hui una iniciativa que conjuga joc i coneixement per a difondre la seua història, personatges il·lustres i espais més emblemàtics entre la població més jove de la ciutat. Es tracta del ‘Joc de la Gavina’, una adaptació del clàssic ‘Joc de l'Oca’, que per mitjà de dibuixos realitzats per l'artista Malagón reproduïx en les respectives caselles alguns dels espais més reconeguts del municipi al costat de persones i fites en una gran lona de 7x7.
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; l'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer; han acompanyat hui a un grup d'alumnes del col·legi públic d'Infantil i Primària Baptista Lledó, que han sigut els primers a poder jugar hui a este ‘Joc de la Gavina’ en la plaça del Castell. La presentació d'este joc s'ha realitzat coincidint amb les activitats organitzades amb motiu del ‘700 Aniversari’ de la fundació de Benidorm, de manera que “esta commemoració històrica puga arribar a tots els ciutadans, en este cas als xiquets i xiquetes de Benidorm, implicant així diferents generacions en una data que per a tots ha de quedar en el record”, ha destacat el primer edil.
Entre els llocs, personatges o elements destacats que ocupen les caselles d'este joc es combinen imatges d'espais naturals, clàssics o moderns de la ciutat, com l'illa, el Castell, l'Ermita de Sanç, l'església de Sant Jaume i Santa Anna, el tecnohito, les platges, la Serra Gelada, els diferents parcs, l'Ajuntament o l'avinguda del Mediterrani, entre altres. També es reconeix a Pedro Zaragoza amb la seua vespa, o a Bernat de Sarrià i Beatriu Fajardo de Mendoza, nobles que van signar les dos cartes de poblament de Benidorm. La imatge de la Verge del Sofratge, la deessa Tanit, el micròfon del Benidorm Fest o la Sireneta del Festival de la Cançó, són altres imatges protagonistes d'este joc, que també acompanyen a altres sobre les Festes Majors Patronals, esports nàutics, plats de la gastronomia local, o escenes de la música i la cultura populars. Finalment, la gavina és l'animal protagonista, substituint a l'oca del joc clàssic, per tractar-se d'un animal “molt més nostre i que podem trobar en qualsevol zona” de la nostra ciutat.
L'edil de Patrimoni Històric i Cultural ha convidat públicament a tots els centres educatius o associacions relacionades amb la infància que estiguen interessades a contactar amb este departament per a programar dates i que els seus alumnes o usuaris puguen gaudir d'este joc, bé en parcs o altres espais públics de Benidorm bé en els mateixos centres educatius. Per a això, els interessats poden escriure un correu electrònic a l'email biblioteca@benidorm.org.
Així mateix, Ana Pellicer ha avançat que la idea és “donar continuïtat a este projecte editant el tauler en un format de joc de taula i repartir-lo entre els escolars, perquè d'esta manera puguen continuar jugant al nostre ‘Joc de la Gavina’ i xopant-se de la riquesa del patrimoni cultural, històric i natural que posseïm a Benidorm”.



