Benidorm continua el procés de participació de l'EDUSI i traça possibles zones d'actuació
Els Consells Veïnal i de Mobilitat reben la informació sobre la convocatòria de la UE, que aposta per la millora ambiental, les TIC i la integració social
Els indicadors proposen actuar en l'eix Beniardà-Jaume I
L'Ajuntament de Benidorm continua el procés de participació per a dissenyar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) amb la qual aspira a obtenir fons europeus que li permeten dur a terme en els pròxims sis anys una sèrie d'actuacions que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.
El Consell Veïnal i el Consell de la Mobilitat –constituït ahir i del que formen part representants polítics, empresarials, associatius i tècnics- han rebut tota la informació sobre la convocatòria de subvencions llançades per la Unió Europea (UE) per al desenvolupament de l'EDUSI i que a Espanya gestiona el Ministeri d'Administracions Públiques.
Els eixos sobre els quals ha de girar l'EDUSI i totes les actuacions que es proposen són: les millores en la qualitat i accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO2, la protecció del medi ambient i l'eficiència en l'ús de recursos, així com la lluita contra la desigualtat i la pobresa promovent polítiques d'inclusió.
Els responsables de l'esborrany de l'EDUSI han assenyalat que els diferents indicadors poblacionals, econòmics i socials són els que han marcat les possibles zones d'actuació en les quals dur a terme les accions que es proposen en el document. Es tracta de l'eix Beniardà-Jaume I, que engloba la part alta de la Colònia Madrid, de la zona del barri d'Els Tolls més pròxima a la plaça de bous, i l'entorn de Jaume I amb especial incidència en l'àmbit d'influència d'Alfredo Corral.
Els redactors de l'EDUSI han assenyalat que les línies que delimiten les zones d'actuació "poden moure's en funció del que vagen marcant-nos els indicadors", i han animat als membres de tots dos Consells a realitzar els qüestionaris de participació que s'han habilitat en la web www.edusibenidorm.org i dels quals s'espera extraure informació rellevant sobre la realitat de la ciutat i les seues necessitats. Així mateix, han aclarit que a l'hora d'elaborar el document primigeni s'ha tingut també en compte la informació i aportacions arreplegades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), per al qual ja es va articular un procés de participació ciutadana similar al que s'està desenvolupant ara.
L'alcalde, Toni Pérez, ha incidit que l'EDUSI és "una estratègia global per a la ciutat" sobre la qual basar les actuacions del futur orientades "a millorar Benidorm des d'una perspectiva integradora".
Segons les bases de la convocatòria, la UE a través dels fons FEDER s'encarregarà de finançar el 50% del cost de les actuacions previstes pels municipis escollits. La meitat restant haurà d'aportar-la l'Ajuntament, que podrà recórrer també a subvencions d'altres administracions públiques. D'esta forma, si el projecte definitiu ronda els 10 milions d'euros, la subvenció aconseguiria els 5 milions d'euros.
El 15 de desembre és la data límit per a remetre la proposta EDUSI –incorporant les aportacions ciutadanes i tècniques que es consideren- al Ministeri d'Administracions Públiques.