El document, que va començar a treballar-se al començament d'any, tindrà vigència fins a 2023 i recollirà accions per a millorar la qualitat de vida i oportunitats de la població jove
Benidorm avança en la redacció del seu Pla Jove, que d'ací a poc temps iniciarà la fase de participació ciutadana
L'Ajuntament de Benidorm està avançant en la redacció del seu 'Pla Jove', document que marcarà l'estratègia i accions a desenvolupar en l'àmbit municipal per a millorar la qualitat de vida i les oportunitats de la població jove compresa entre els 12 i els 30 anys, que representa més de 22% del total d'empadronats. L'edil de Joventut, Jaime Jesús Pérez, ha assenyalat que "estem treballant en l'elaboració d'este document des de començaments de l'any, amb l'objectiu de poder aprovar este Pla en l'últim trimestre de 2020 i desenvolupar-lo fins a 2023".
En estos moments, "ja s'ha finalitzat la fase d'anàlisi de la situació i estem a punt d'iniciar la de participació ciutadana, que ens servirà per a tindre un estudi de les necessitats, demandes i problemes molt més global i encertat". En esta fase de participació ciutadana es convidarà a participar "a les associacions juvenils i a totes aquelles entitats de la ciutat que compten entre els seus integrants amb població juvenil".
Pérez ha traslladat que "hem redoblat esforços per a elaborar este document i a través d'una subvenció es va contractar el desembre passat a una tècnica de Joventut específicament per a este fi".
L'edil ha avançat que este Pla serà transversal amb la implicació de diverses institucions i àrees municipals l'acció de les quals està vinculada o repercutix en la població juvenil, com puguen ser els departaments de Desenvolupament Local i Ocupació, Educació, Sanitat, Cultura, Esports i Participació Ciutadana". De fet, el grup tècnic del Pla compta amb membres de tots estos departaments.
Segons ha avançat Pérez, "entre els objectius específics del 'Pla Jove' està impulsar l'associacionisme juvenil; assessorar els jóvens en matèria d'ocupació, formació i emancipació; dur a terme activitats lúdiques, socials, esportives i culturals; i comptar amb zones que es convertisquen en espais que permeten realment una participació activa dels jóvens". Sobre este últim aspecte, ha recordat que "en el seu programa electoral este equip de govern ja va incloure la creació d'un Gran Centre Jove en el recinte de la plaça de Bous, un projecte vinculat a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (Edusi)".