Fa un any, el ple va aprovar acollir-se a l'ampliació del pla per a executar obres de millora i construcció en 13 centres
Benidorm avança en els avantprojectes del 'Pla Edificant' a l'espera que Conselleria aprove les inversions a la ciutat
L'Ajuntament compta ja amb els 3 primers documents dels CEIP Vasco Núñez de Balboa, Puig Campana i Ausiàs March, amb una proposta d'inversió de 5,3 milions.
L'Ajuntament de Benidorm continua avançant en la redacció dels avantprojectes de les actuacions proposades per a ser incloses en el 'Pla Edificant', mentre se seguix a l'espera que la Conselleria d'Educació aprove la inversió i concrete quines actuacions comptaran finalment amb finançament. L'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que "el juny de 2021 el ple va aprovar per unanimitat acollir-se a l'ampliació del 'Pla Edificant' i va suggerir obres de construcció i millora en 13 centres educatius de Benidorm". Unes actuacions, ha assenyalat, que "van rebre el suport del Consell Escolar Municipal" i que es van traslladar a la Conselleria, que "fins hui no ha respost oficialment si accepta íntegrament o parcialment esta proposta".
Després de remetre la relació d'actuacions a Conselleria, "amb la intenció d'agilitar al màxim els tràmits", l'Ajuntament va encarregar la redacció dels avantprojectes de les obres recomanades a realitzar en cadascun dels centres. En estos moments, "disposem ja dels tres primers avantprojectes, els corresponents als CEIP Vasco Núñez de Balboa, Puig Campana i Ausiàs March", dels quals es donarà compte dilluns que ve, en la comissió informativa d'Urbanisme.
Les obres proposades en estos tres centres sumen 5.350.598,11 euros. "Parlem, per tant –ha apuntat l'alcalde–, d'actuacions de gran importància, d'obres d'adequació importants i necessàries per a millorar les instal·lacions d'estos tres col·legis d'Infantil i Primària, adaptant-les a la realitat educativa del moment".
Toni Pérez ha explicat que "a l'hora de suggerir les obres recollides en cada avantprojecte, s'ha atés les demandes i indicacions traslladades pels mateixos centres que són els qui millor coneixen les mancances o necessitats de les instal·lacions".
Segons ha detallat l'alcalde, en els tres centres "s'han detectat unes necessitats comunes, vinculades sobretot a l'accessibilitat, a l'estat de les instal·lacions elèctriques o de la fusteria, i a la deterioració dels espais recreatius i esportius". A eixes necessitats comunes "s'afigen les específiques de cada centre".
En el cas del Vasco Núñez de Balboa, Toni Pérez ha recordat que "l'Ajuntament ja va voler incloure'l en la primera fase del 'Pla Edificant', amb una actuació més ambiciosa de la que finalment es va dur a terme per part de Conselleria en 2019". "Encara queden molts aspectes a millorar en estes instal·lacions –ha agregat–, i d'ací ve que el del CEIP Vascoasc Núñez de Balboa siga un dels primers avantprojectes que s'ha redactat, incloent-hi actuacions per import d'1,8 milions d'euros". Entre les actuacions es troben la renovació de les pistes poliesportives i vestuaris, el realç d'una part de l'edifici principal, la reforma i adaptació de set banys, la instal·lació d'un ascensor en l'edifici de Primària, l'adequació dels murs exteriors i del pati d'Infantil, la renovació integral de la instal·lació elèctrica o la construcció de rampes en totes les edificacions.
L'avantprojecte de l'Ausiàs March, que ascendix a 1,7 milions d'euros, contempla com a obra especial la construcció de dos plataformes, generant una pista poliesportiva i espai per a actes culturals i una zona de connexió entre els dos edificis del centre. Dins de l'apartat d'obres d'adequació, "és necessari ampliar el menjador per a atendre la demanda real de comensals" i "també la sala d'usos múltiples, incorporant per a això l'antiga casa del conserge". A més, es preveu realç de la fonamentació de les dos edificacions, reforçar el forjat d'una d'elles, la instal·lació d'ascensors en ambdues, la creació d'una marquesina per a unir els dos edificis, la construcció de rampes accessibles i la renovació de la coberta i de les pistes esportives.
Finalment, al Puig Campana es proposen obres valorades en 1,8 milions d'euros, entre les quals destaca l'ampliació de l'edifici d'Educació Infantil en prop de 500 metres quadrats. Este nou espai permetrà crear tres aules més –de manera que tot l'alumnat del cicle estiga en un mateix edifici–, una sala polivalent i lavabos. També es suggereix la rehabilitació de part de la façana, la renovació i condicionament de les pistes poliesportives, la instal·lació de panells solars i d'un ascensor en l'edifici de Primària, o la creació d'una marquesina per a unir les dos edificacions i de rampes accessibles.
Toni Pérez ha indicat que "des de l'Ajuntament la intenció és continuar redactant la resta d'avantprojectes, però seria important saber com més prompte millor el posicionament de Conselleria respecte a la relació d'actuacions que va recomanar el ple, saber si inclouran en el Pla Edificant totes les obres o només una part d'elles, qüestions que ja són clares en el cas d'altres municipis".
En aqueix sentit, l'alcalde ha avançat que "ja hem iniciat els tràmits per a realitzar l'avantprojecte d'un quart centre educatiu, que en este cas seria el del CEIP Gabriel Miró". Els primers tràmits, ha afegit, "es formalitzaran abans de finalitzar este mes, encara que seguim a l'espera que la Generalitat ens autoritze a seguir en el procés, una autorització que portem esperant pràcticament un any".