Se celebraran al llarg de l'any com a part de les accions comunitàries arreplegades en el projecte de Benestar Social
Benidorm avança en el programa per a promoure la inclusió del poble gitano amb tallers formatius

L'Ajuntament de Benidorm avança en el desenvolupament del programa d'Inclusió del poble gitano plantejant “tallers formatius” sobre “corresponsabilitat, igualtat, alfabetització digital i d'acostament a les TIC i diversitat”, entre altres. Així ho ha traslladat hui la regidora de Benestar Social, Ángela Zaragozí, que ha explicat que “a través d'estos tallers, que s'impartiran al llarg de 2025, es pretén contribuir a augmentar els coneixements, actituds i pràctiques que promoguen estils adaptats a la realitat social actual i reduir la desigualtat que afecta les persones gitanes”.
Zaragozí ha informat d'esta futura acció coincidint amb Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra hui. Amb motiu d'esta commemoració, durant la jornada de hui lluïx en la façana de l'Ajuntament una pancarta amb la bandera gitana, que es va instituir el 8 d'abril de 1971 en el primer Congrés Mundial Romaní/Gitano celebrat a Londres.
Així mateix, l'Ajuntament de Benidorm ha fet propi el manifest llançat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en el qual s'assenyala que “des de fa segles, el poble gitano ha format part del teixit social, cultural i històric d'Espanya i de la Comunitat Valenciana, aportant riquesa en àmbits com la música, l'art, la llengua i la convivència”. No obstant això, “també ha sigut víctima de discriminació, exclusió i persecucions que encara hui persistixen en diferents formes”.
Davant esta realitat, prosseguix, “és fonamental que des de les institucions públiques promoguem polítiques d'inclusió i respecte, fomentant el reconeixement i la participació plena del Poble Gitano en tots els àmbits de la societat”, alguna cosa que des de l'Ajuntament es treballarà a través els cursos formatius anunciats per Zaragozí.
L'edil ha recordat que “Benidorm compta amb un pla específic per a les persones del poble gitano enfocat a la inclusió” i “amb personal adscrit al desenvolupament del programa”. Entre les accions que es duen a terme destaca “l'assessorament, orientació o derivació a Serveis Socials; el treball social individualitzat, familiar o comunitari; l'ajuda en tramitació de documentació o gestió de recursos; el suport, seguiment i reforç escolar; projectes d'alfabetització per a població adulta; o la promoció d'activitats d'oci, temps lliure o de promoció de la cultura i la salut, entre altres”.