EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

23:16 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Núvols alts

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Davant la negativa de la Generalitat a les solucions plantejades pels municipis de la comarca, l'Ajuntament estudia tres fórmules de gestió: concessió, empresa pública o empresa mixta

Benidorm assumirà la gestió de l'autobús urbà per a millorar la seua eficàcia i fomentar el seu ús

18 març 2021
Benidorm assumirà la gestió de l'autobús urbà per a millorar la seua eficàcia i fomentar el seu ús...

L'Ajuntament de Benidorm assumirà la gestió de l'autobús urbà per a millorar la seua eficàcia i fomentar el seu ús, sobretot entre la població resident i per a desplaçaments laborals, avançant així en l'estratègia de mobilitat sostenible. Esta decisió, avalada pels tècnics municipals, ha sigut comunicada hui per l'alcalde, Toni Pérez, durant el Consell Assessor de Mobilitat i ha comptat amb el suport d'este òrgan consultiu. Una decisió que es plasmarà a llarg termini, però en la qual l'Ajuntament ja ha començat a treballar.

Tal com ha exposat l'alcalde, "s'han mantingut diverses reunions amb la Direcció General de Transports de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de buscar una solució a l'actual sistema de gestió que permetera a l'Ajuntament de Benidorm, i per extensió al de la resta de municipis de la comarca, participar de la presa de decisió quant a rutes, parades i tarifes de l'autobús urbà". "Tot això –ha aprofundit– amb l'objectiu de disposar d'un transport públic urbà col·lectiu de qualitat, eficaç i eficient, superant així les deficiències que arrossega el servici actual".

No obstant això, "la negativa de la Generalitat" a atendre la petició de l'Ajuntament de crear una àrea metropolitana a l'estil de l'existent en zones com València, que englobe també als municipis de la comarca, ha portat a Benidorm a "assumir la gestió de l'autobús urbà".

Toni Pérez ha incidit en què "no ens han donat un altre marge", ja que els plans de la Generalitat passen per "mantindre la mateixa concessió que ara", que no sols no satisfà a Benidorm, sinó tampoc a la comarca. De fet, tots els municipis van signar un escrit demanant a la Generalitat formar un ens gestor", possibilitat que no ha sigut atesa.

A la vista d'esta situació, el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat durant el Consell que "s'ha contractat l'elaboració d'un estudi sobre el transport a Benidorm per a analitzar i avaluar les diferents formes de gestió" que són: la concessió a una empresa especialitzada, la constitució d'una empresa pública o bé la creació d'una empresa mixta "en la qual l'Ajuntament puga opinar i en la qual es compte amb el suport d'una empresa del sector que s'encarregue de la prestació del servici".

De Zárate ha avançat que quan es dispose dels resultats d'este estudi l'Ajuntament decidirà la fórmula de gestió; i ha avançat que, siga com siga l'opció triada, "es possibilitarà que es puguen signen convenis amb altres municipis de la comarca perquè no es queden fora".

De la mateixa manera, es garantirà el compliment de la normativa laboral respecte a la plantilla.

Projecte de la Generalitat

La intenció de la Generalitat, comunicada a l'Ajuntament en diverses reunions, és renovar el projecte actual de transport urbà per a Benidorm. En el seu moment, Benidorm va al·legar contra el model proposat pel Consell "en deixar a l'Ajuntament sense competències en matèria de transport en els pròxims 10-12 anys, impedint-li actuar sobre la política tarifària o el disseny de les línies". Un altre de les objeccions de l'Ajuntament a aqueix model eren "els efectes negatius que comporta per a l'aplicació de les polítiques de mobilitat sostenible recollides en el PMUS i el PTUS". Una al·legació que es va basar en un informe municipal que assegurava que el projecte de la Generalitat "no arregla els problemes" en el servici apuntats en el PTUS com l'existència de "parades molt pròximes", "velocitat comercial baixa" i "incomoditat als viatgers", entre altres.

Tots aqueixos problemes, com ja es va sostindre en el seu moment, "fan que ara com ara l'autobús urbà no siga una alternativa de mobilitat per a residents i treballadors, limitant el seu ús a l'àmbit turístic".