EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

19:18 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvol

N 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Se substituiran les actuals turbines de ventilació per turbocompressors de levitació magnètica

Benidorm aprova una inversió de més d'1,5 milions per a millorar el tractament biològic de l'EDAR amb tecnologia capdavantera

03 febrer 2020
Benidorm aprueba una inversión de más de 1,5 millones para mejorar el tratamiento biológico de la EDAR con tecnología puntera

Quan es complete esta actuació, Aquambiente haurà injectat en la planta en dos anys més del 70% dels 6 milions d'euros compromesos en el contracte.

La Junta de Govern Local de Benidorm ha aprovat hui la 'Millora número 5' a executar en l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) consistent en "l'adequació del tractament biològic" que es realitza en estes instal·lacions introduint els sistemes més capdavanters. Així ho ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez, durant una visita a l'EDAR per a vore l'estat d'execució de les quatre millores aprovades amb anterioritat i que "estan en execució o ben completades ja al 95% segons els casos". Una visita en la qual ha estat acompanyat per l'edil de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate; la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez; i membres de la Corporació municipal.

L'alcalde ha informat que la millora aprovada hui suposa una inversió d'"1.530.874,19 euros, sent la més copiosa de totes les que s'han projectat fins ara i probablement ho és també al final del contracte", que es va subscriure amb Aquambiente el desembre de 2018 per un període de quatre anys amb possibilitat de pròrroga d'altres dos.

Pérez ha recordat que l'oferta d'Aquambiente "incloïa obres complementàries i millores a realitzar en l'EDAR i en la xarxa per import de 6 milions d'euros a executar durant la duració del contracte". Ja en 2019, l'Ajuntament va aprovar quatre millores "per un import de 2,8 milions d'euros", i ara "arranquem 2020 mantenint eixa tònica d'inversió" i sumant altres 1,5 milions d'euros. Quan concloga l'actuació aprovada hui, que té un termini d'execució de setze mesos, Aquambiente haurà injectat "en els dos primers anys de contracte més del 70% de la inversió compromesa per a millorar les instal•lacions de l'EDAR, aconseguint així que el nostre sistema de gestió integral de l'aigua continue sent capdavanter i referent en l'àmbit nacional i internacional".

Sobre la millora aprovada hui, i que els tècnics municipals i de la depuradora han explicat a la Corporació, l'alcalde ha indicat que consistix a "substituir les antigues turbines de ventilació de la planta 1, ja obsoletes, per turbocompressors de levitació magnètica", millorant així el tractament biològic de l'aigua i possibilitant que les pèrdues per fregament siguen molt menors. A més "s'implantaran plataformes intel·ligents. "Tot això permetrà que el procés biològic de depuració estiga controlat i parametritzat a temps real i que la despesa energètica siga menor", ha agregat.

L'alcalde ha destacat que "amb les diferents millores aprovades i implementades fins hui adaptem les nostres instal·lacions fins i tot a paràmetres legislatius que encara no són exigibles en una planta de tractament d'este tipus".

Davant els mitjans de comunicació, Pérez ha resumit les millores en execució. D'elles, la més significativa és la implantació de mesures per a la reducció de la conductivitat de l'efluent, "una millora molt reivindicada pels agricultors del Canal Sota de l'Algar, que permet un estalvi econòmic important i augmenta la qualitat de l'aigua reutilitzada que s'empra per al reg". Esta millora està valorada en 773.587,39 euros i consistix a separar els cabals que arriben a l'EDAR procedents de Benidorm –dos línies– i de l'Alfàs del Pi –una línia–, derivant l'aigua amb menor conductivitat a la planta 1 per al seu tractament, depuració i posterior injecció a la xarxa d'ús agrícola; i enviant a la planta 2 la que presenta major concentració de sals.

A més també s'ha adequat la cambra humida de l'Estació de Bombament de la plaça Triangular (54.439,29 euros) per a reduir l'acumulació de tovalloletes i altres residus; i s'han renovat els equips de l'EDAR i implantat una central de producció de biometà (1.088.359,80 euros) per a ús en els vehicles del servici a partir del biogàs generat en la mateixa depuradora. També s'hi han modernització els sistemes d'automatització, telecomandament i telecontrol de l'EDAR i de les estacions de bombament i integració amb la Smart Office DTI, invertint per a això 822.818,34 euros.

Així mateix, i des del punt de vista mediambiental, el director de l'EDAR, José Miguel Vañó, ha indicat que "les millores introduïdes fins hui han permés un estalvi de 1.000 tones de CO₂ en un any".