EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

07:07 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta prestació es finança amb fons procedents de la Diputació i arribarà a establiments de fins a 15 activitats

Benidorm aprova les noves ajudes de fins a 1.000 euros al comerç per a compensar la pujada de l'energia

13 setembre 2022
Ayudas Comercio

La Junta de Govern Local (JGL) va aprovar ahir les bases de les noves ajudes de fins a 1.000 euros destinades al comerç local per a minimitzar l'impacte de la pujada de l'energia. La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha recordat que esta convocatòria està dirigida a pimes, microempreses i autònoms i compta amb una dotació de 292.491 euros, que es finançaran amb fons procedents de la Diputació Provincial d'Alacant.

Gómez ha indicat que "com ja avancem setmanes arrere, el govern local ha decidit dirigir estes ajudes al comerç, a l'ésser en este precís moment el sector al qual més li està costant aconseguir xifres de venda i facturació similars als d'abans de la pandèmia".

Les bases aprovades hui, i que en els pròxims dies es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica, recullen "els requisits que han de complir les empreses o autònoms sol·licitants, així com els perfils i epígrafs dels comerços que podran acollir-se a esta convocatòria d'ajudes".

A grans trets "es podran finançar d'aqueixes ajudes les botigues de tèxtil, esports, calçat i cuir; les llibreries i papereries; establiments de mobles i il·luminació; ferreteries; botigues de joguets; floristeries; botigues d'animals; d'articles de segona mà; bugaderies i tintoreries; i perruqueries i centres d'estètica".

Podran sol·licitar les ajudes, les pimes, microempreses i autònoms que hagen iniciat la seua activitat abans del 31 de desembre de 2021, que tinguen el domicili fiscal a Benidorm, l'establiment del qual compte amb la corresponent llicència d'obertura. Segons les bases aprovades hui, seran considerats com a despeses subvencionables els costos d'energia elèctrica, gas o carburant vinculats directament a l'activitat. A través d'esta ajuda se subvencionarà fins a un 50% d'aqueixes despeses, amb un import màxim de 1.000 euros. Les despeses que s'aporten no podran haver sigut presentats per a l'obtenció i justificació d'altres ajudes públiques.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local ha informat que "el termini per a la presentació de sol·licituds serà de quinze dies naturals i començarà a les 09.30 hores de l'endemà de la publicació de les bases i convocatòria en el BOP".

La sol·licitud es farà exclusivament de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament: https://sede.benidorm.org.

"Continuem mobilitzant recursos i articulant ajudes per a fer costat al teixit productiu de Benidorm com hem fet des que es va declarar la crisi sanitària, i tractant de contribuir a minimitzar els efectes que la inflació i l'augment de l'energia estan tenint sobre l'activitat econòmica d'empreses i autònoms, de la mateixa manera que estem atenent la població general", ha agregat Gómez.

En este punt, l'edil ha recordat que "amb esta són ja tres les línies d'ajudes impulsades per l'Ajuntament en l'últim any per a fer front a l'augment del preu de l'energia". Les dos anteriors "es van centrar en l'atenció a les famílies".

Concretament, a l'agost de l'any passat "es va entregar una ajuda extraordinària de 150 euros als 1.866 beneficiaris de les ajudes a família 2021, per a sufragar, entre altres, les despeses derivades de l'increment de la factura de la llum". Recentment, s'ha llançat una altra ajuda "en este cas per a les persones majors de seixanta-cinc anys i de la qual hui mateix s'ha aprovat el seu abonament".

Relació de CNAE's que poden acollir-se a l'ajuda al sector comercial

4475 Comerç al detall de productes cosmètics
4751 Comerç al detall de tèxtils en establiments especialitzats.
4752 Comerç al detall de ferreteria, pintura i vidre en establiments especialitzats.
4759 Comerç al detall de mobles, aparells d'il·luminació i altres.
4761 Comerç al detall de llibres en establiments especialitzats.
4762 Comerç al detall de periòdics i articles de papereria en establiments especialitzats.
4764 Comerç al detall d'articles esportius en establiments especialitzats.
4765 Comerç al detall de jocs i joguets en establiments especialitzats.
4771 Comerç al detall de peces de vestir en establiments especialitzats.
4772 Comerç al detall de calçat i articles de cuir en establiments especialitzats.
4776 Comerç al detall de flors, plantes, llavors, fertilitzants, animals de companyia i aliments per als mateixos en establiments especialitzats.
4777 Comerç al detall d'articles de rellotgeria i joieria en establiments especialitzats.
4779 Comerç al detall d'articles de segona mà en establiments especialitzats.
9601 Rentada i neteja de peces tèxtils i pell.
9602 Perruqueria i altres tractaments de bellesa.

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Mónica Gómez
Audio file