EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

07:41 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament compta amb una subvenció de 12.361 euros de la Diputació d'Alacant i en la campanya participen les huit clíniques veterinàries locals

Benidorm inicia la campanya d'esterilització de gats de carrer, amb la qual es tractarà a 240 exemplars

13 setembre 2022
Gato

Les Regidories de Sanitat i Medi Ambient han iniciat ja la campanya anual d'esterilització de gats que conviuen en colònies urbanes i sense propietari conegut, amb la qual es tractarà a 240 exemplars, segons les dades traslladades per l'edil de totes dos àrees, Mónica Gómez.

A esta campanya, es destinaran 18.600 euros, dels quals 12.361,33 se sufraguen a través d'una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant. També com en anys anteriors, es compta amb la implicació del Col·legi Oficial de Veterinaris d'Alacant, amb el qual es va signar un conveni de col·laboració, de manera que "participen activament d'esta campanya les huit clíniques veterinàries de Benidorm, que són claus per al desenvolupament i èxit d'esta acció d'esterilització".

Gómez ha recordat que "a Benidorm sempre s'aplica el conegut mètode CES, que consistix en la captura dels exemplars, que són traslladats als centres veterinaris, on se'ls esterilitza per a posteriorment reintroduir-los en les mateixes colònies". Tot el procés de captura i transport dels animals a les clíniques, així com la seua posterior solta, la fa una empresa especialitzada contractada per l'Ajuntament.

A més de l'esterilització, "a tots els gats i gates se'ls realitza un examen sanitari, se'ls desparasita i se'ls aplica la vacuna antiràbica".

Segons xifres aportades per l'edil, "el treball de camp previ a l'inici de la campanya ha permés identificar fins a 39 colònies distribuïdes per totes les zones de Benidorm, sumant aproximadament uns 900 exemplars".

"Ens trobem –ha agregat– que el nombre de colònies va augmentant en funció de l'activitat d'algunes persones, que segurament actuen amb bones intencions, però que transgredixen l'Ordenança Municipal de Medi Ambient, que establix la prohibició de donar menjar als animals en vies i zones públiques". A vegades, estes persones empren restes d'aliments, la qual cosa no sols atrau gats sinó que també a rosegadors, sent fins i tot caldo de cultiu per a determinades espècies d'insectes.

La regidora ha apuntat que "amb esta i altres mesures, creiem que serà possible que en uns anys, la població de gats de carrer que constituïxen colònies urbanes, s'estabilitze i deixe de ser un potencial problema que, fins i tot, puga afectar la salut pública.